Annons

Lokal affär behövs

Insändare • Publicerad 8 mars 2013

 

Med anledning av artikeln om Södra Möckleby ICA-affär vill jag lämna några synpunkter.

Annons

Jag och min man är sommarboende på södra Öland och har cirka sju kilometer till nämnda affär. Jag reagerade med bestörtning över beskedet att antalet kunder minskat så kraftigt att man nu är tvungen att varsla anställd personal om uppsägning. Jag skulle vilja uppmana alla som är åretruntboende i Södra Möckleby och Degerhamn och byarna runtomkring att gynna affärerna i Södra Möckleby och då inte minst ICA-affären.

Alla ni som klagar över att utbudet inte är tillräckligt stort: Har ni någon gång talat med affärsägaren och bett honom beställa hem det ni önskar? Jag har förstått att ni väljer att sätta er i bilen och köra ett antal dyra mil för att komma till de stora varuhusen som lockar med diverse så kallade extrapriser. Om alla fortsätter på detta sätt kommer förmodligen resultatet att bli att ICA stänger och då, om någon gång, passar uttrycket att ”man saknar inte grisen förrän den är ur säcken”. En by som Södra Möckleby med speceriaffär, blomsteraffär, manufakturaffär, Ateljé Liz med silver, porslin m m och en sommaröppen bod med mat, kaffe och kuriosa, är en levande by som alla bör värdesätta. Utan ICA-affären riskerar man att även övriga affärer får svårt att överleva.

 

 

Birgitta ”Bibbi” Hofvander

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons