Annons

”Kommunalt fyrverkeri”

Insändare • Publicerad 14 januari 2008

Nu är jag riktigt arg. Inte så ofta jag blir det men nu måste jag få säga min mening.

Har sedan långt före jul och under mellandagarna och i nyårs helgen sett hur min 8-månaders hund, visserligen fortfarande valp men ändå, förvandlas från en glad sprallig och positiv hund, till en rädd, hopkrupen och som ett asplöv skakande liten hund. Detta idoga skjutande med raketer, där ungar utan som synes ingen kontroll drar gata upp och ner och skjuter raketer hej vilt!

Annons

Hallå var är föräldrarna? Undrar om alla föräldrar vet att köpa raketer till sina barn jämställs i lagen som att langa alkohol! Mycket svårt att motivera sina egna barn att man bara får skjuta på nyårsafton, när alla andra gör det hur som helst. Är det meningen att alla vi som har husdjur ska flytta ut i skogen långt före jul och i ett par veckor framöver. Vet att många med mej har samma problem och att någonting måste göras åt detta.

Jag har ett förslag till alla makthavare som beslutar i dessa frågor: Totalförbjud alla raketer, ordna i stället ett kommunalt fyrverkeri där folk kan gå man ur huse för att se vackra och fina raketer. Gör det till en folkfest där man har nått att se fram emot.

Tack för ordet

Camilla Teern

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons