Annons

Insändare: Vågar jag flytta till Öland som pensionär?

Jag är nyligen pensionerad och planerar att köpa hus på Öland, helst i de norra delarna.
Insändare • Publicerad 28 oktober 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”För det andra är det kanske inte värt hälsan att bosätta sig på Öland, i synnerhet när man är äldre?”
”För det andra är det kanske inte värt hälsan att bosätta sig på Öland, i synnerhet när man är äldre?”Foto: Peter Boström

Har besökt ön varje sommar sedan mycket länge och har njutit av natur, god mat, härliga stränder och skördefesten. Nu blir jag dock betänksam när en väninna ringde och berättade att hon återigen läst i Ölandsbladet om en Lex Maria anmälan mot en ospecificerad vårdcentral på Öland. Detta är den andra Lex Maria anmälan för i år som gäller en 60+ person, denna gång en kvinna som skickats hem utan behandling för hjärtinfarkt ”i väntan på provsvar” och nästan dött i hemmet på grund av detta. Den andre hade fått fel diagnos och skickats hem med en livshotande bakteriell infektion i knät.

Detta gör mig jätteorolig gällande kvaliteten på vårdcentralerna på Öland. För det första, varför skriver inte Region Kalmar vilka vårdcentraler det gäller så att alla kan göra ett aktivt val och i stället kunna välja en vårdcentral som är mer kompetent och säkrare? För det andra är det kanske inte värt hälsan att bosätta sig på Öland, i synnerhet när man är äldre?

Orolig pensionär

Annons
Annons
Annons
Annons