Annons

Insändare: Teckna brandförsäkring innan det brinner i knuten!

Begreppen ondska och godhet hanteras av i stort sett samtliga religioner, och i vissa trosuppfattningar är ondska förknippad med varelser som Satan.
Insändare • Publicerad 25 februari 2022 • Uppdaterad 28 februari 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverige borde bli medlem i NATO menar insändarskribenten.
Sverige borde bli medlem i NATO menar insändarskribenten.Foto: Pressbild Försvarsmakten

Sverige är en rättsstat med självständiga domstolar och hög rättssäkerhet råder. Ett land med fria och säkra val med andra ord en demokrati. Behovet att ha en trosuppfattning för att leva i en demokrati behövs inte – alla vet vem Satan är! Sverige är noga med att respektera sina grannar och alla avtal och lagar som vi förbundit oss i världssamfundet och inom EU. I Sverige råder demokrati inte envälde och Satan!

Vi har under många år rustat ned vårt försvar i tron att det inte behövs efter Sovjetunionens upplösning. Vi har inte valt att bli medlem i försvarsalliansen NATO. Vi har valt att ”inte teckna en brandförsäkring” och kan därför inte räkna med hjälp om kriget kommer. I den situationen befinner sig i dag Ukraina. De lever nu under ett näst intill outhärdligt tillstånd. Den stora grannen uppträder med alla tecken på det som utmärker Satan, med lögnen som främsta vapen.

Annons

Våra baltiska grannar var kloka nog att gå med i försvarsalliansen NATO när möjlighet gavs, visa av erfarenheterna då de tidigare ingick i Sovjetunionen. Det kan vara deras räddning, de finns i gemenskapen och tryggheten i försvarsalliansen.

Sverige bör ”teckna sin brandförsäkring” och dela riskerna och få trygghet med andra nationer. Som medlem i ett frihetsälskande politiskt parti önskar jag att Sverige söker medlemskap i NATO snarast.

Berne Klysing (L)

Annons
Annons
Annons
Annons