Annons

Insändare: Taffligt att politisera Nätverk Sydöland

På senaste kommunfullmäktige i Mörbylånga kungjordes att Centerpartiet lämnat in motioner om mackdöden liksom behovet av villatomter på södra Öland. Det är ett besynnerligt förfarande av ett parti i majoritet.
Insändare • Publicerad 8 oktober 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Att lägga motioner i majoritet är bara ett spel för galleriet”, anser insändarskribenterna.
"Att lägga motioner i majoritet är bara ett spel för galleriet”, anser insändarskribenterna.Foto: Natalia Johansson

För det första är motioner ett trubbigt verktyg, av kutym förbehållet oppositionen. För det andra tar processen lång tid. Och för det tredje ska ju en pigg majoritet lägga skarpa förslag. Men Centerpartiet i Mörbylånga kommun tycks alltid vara i opposition.

Motionerna är dessutom taffliga. Inte på grund av innehållet men för att Nätverk Sydöland, som är opolitiskt, jobbar med båda frågorna redan. Att nu kidnappa dem från politiskt håll försvårar det arbetet.

Annons

Trycksvärtan hade inte hunnit torka av Ölandsbladets artikel förrän den första prenumeranten hörde av sig och uttryckte både förvåning och irritation kring att Centerpartiet nu slår in öppna dörrar. Detta stjälper mer än hjälper både opolitiska och ideella krafter samt kommunens tjänstemän.

Vill Centerpartiet på riktigt påverka mackdöden och ta fram villatomter på Sydöland presenterar de lämpligen skarpa förslag i sin budget redan nu i höst. Att lägga motioner i majoritet är bara ett spel för galleriet. Då gör de bäst i att ansluta sig till oppositionen - kanske en roll de är mer bekväma i.

Pär Palmgren (M), Gårdstorp

Carl Dahlin (M), S Näsby

Annons
Annons
Annons
Annons