Annons

Insändare: Snälla 08-or åk inte hem!

Jag har en vädjan till er utsocknes bor som har kommit till Öland i Corona-asyl. Hoppas att ni trivs i era hus/stugor runt denna avlånga ö.
Publicerad 17 april 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Åk inte ”hem”. Du är nu hemma, manar insändarskribenten.
Åk inte ”hem”. Du är nu hemma, manar insändarskribenten.

Jag förmodar att ni har det bra där ni är och att ni i arbetsför ålder har lyckats sköta ert arbete på distans så bra det nu går att göra i detta något udda tidevarv vi just nu befinner oss i. Ni kanske har lärt er arbeta på ett nytt sätt, detta nya sätt kan göra att ni väljer att göra om det tillfälliga uppehållstillståndet till en permanent livsstil. Det vore fantastiskt om det blev lyse i fler fönster de mörka februarinätterna, fler uppfarter skottade i det vackra vinterlandskapet och fler kunder i lokala matbutiken.

Med fiberuppkoppling och en flygplats som snart förhoppningsvis öppnar upp igen så hoppas jag att ni stannar här permanent och ha Öland som er bas i arbete och ert liv. Detta skulle ge framförallt ytterändarna på denna kobbe en större livskraft även de månaderna som är ”off-season”. Näringsliv och föreningsliv hälsar er välkomna och förhoppningsvis även lokalbefolkningen (även om en och annan är lite sura på er just nu men det går över).

Annons

Åk inte ”hem”. Du är nu hemma, utan gå in på skatteverket.se och gör en flyttanmälan till ditt nya hem och ditt nya liv här på Öland.

Med vänlig hälsning

En äkta ölänning

Annons
Annons
Annons
Annons