Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Samlingslokal i Köpstaden - det måste vara ett aprilskämt

Samlingslokal i Köpstaden. Detta måtte va ett försenat aprilskämt!
En samlingslokal i Ölands köpstad, det måste vara ett aprilskämt menar insändarskribenten.
En samlingslokal i Ölands köpstad, det måste vara ett aprilskämt menar insändarskribenten.
Foto: Maria Wiell
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ska vi skattebetalare föda Köpstadens ägare med nästan 1,5 milj kr per år, för att erbjuda hågade hyresgäster en samlingslokal?

Intäkter "beräknas till" 150 000 kr per år. Hur kan man över huvud taget beräkna något i dessa Coronatider, då redan befintliga lokaler gapar tomma, och folk har förlorat sin rätt att över huvud taget samlas?

Ladan är minimalt använd för samlingar, skolorna har alla sina aulor, kyrkan och frikyrkan kan också erbjuda mycket förnämliga lokaler i hela kommunen.

Dessutom skulle omvandlingen från affärslokaler till samlingssalar i köpstaden betyda ännu ett kraftigt minskat intresse som just köpcentrum. Då reser ännu fler ölänningar över bron för att handla, och färre fastlänningar kommer över hit för sin shopping.

Ytterligare kostnader som ingen har knystat om är byggandet av scener och installation av proffsljud och ljus, som måste uppskattas till några hundra tusen.

Var finns de kloka i samhället? Frågan är högst befogad...

Snälla överbetalda kommunpolitiker, bespara oss detta tilltag!

Kjell Samuelson

Färjestaden

"Snälla överbetalda kommunpolitiker, bespara oss detta tilltag!"

Läs mer