Annons

Insändare: Restriktioner släpps men pandemin är kvar!

Att regeringen och folkhälsomyndigheterna nu lättar på restriktionerna är förödande för vårt vaccinationsarbete. Det visade sig under torsdagens vaccinationsarbete att många avbokade sina tider för vaccinationen.
Insändare • Publicerad 11 september 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Just nu är det än mer viktigt att vaccinera sig då samhället öppnas upp helt och risken för trängsel och smitta är överhängande”.
"Just nu är det än mer viktigt att vaccinera sig då samhället öppnas upp helt och risken för trängsel och smitta är överhängande”.Foto: Inside Creative House

Några som ändå kom beskrev följande ” Grannen ska inte vaccinera sig nu när restriktionerna släpps och pandemin är över”. Samma vittnade även mina kollegor om under dagen…..fler som beskrev att nu behöver man inte vaccinera sig när regeringen och folkhälsomyndigheten tar bort restriktionerna. Någon som skulle få sin andra spruta undrade om det verkligen var nödvändigt nu när allt återgår till det normala igen.

Men till alla Er som missuppfattat myndigheternas budskap så är INTE pandemin över.

Annons

Just nu är det än mer viktigt att vaccinera sig då samhället öppnas upp helt och risken för trängsel och smitta är överhängande.

De som idag ligger på sjukhusen/ intensiven med Covid-19 är överlag de som är ovaccinerade.

Just Du som inte vaccinerar dig löper risk att bli svårt sjuk och dessutom att smitta de som är vaccinerade.

Visa respekt för alla som är vaccinerade och ta Ditt ansvar.

Eva Folkesdotter Paradis, Distriktssköterska

Eva Gustafsson, sjuksköterska

Annons
Annons
Annons
Annons