Annons

Insändare: Nu vill vi komma in i våra kyrkor

Vad är det som händer? Nu har vi, på grund av den rådande pandemin, inte kunnat fira en vanlig söndagsgudstjänst i kyrkan under 14 månaders tid.
Insändare • Publicerad 14 juni 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten vill kunna fira gudstjänst i Högby kyrka.
Insändarskribenten vill kunna fira gudstjänst i Högby kyrka.

Nu när myndigheterna, för 2 veckor sedan, sagt att det är OK att vi samlas upp till 50 personer i en kyrka får ändå inte vi, på Norra Öland, komma in i våra kyrkor. VARFÖR? Ingen har sagt eller förklarat något. Det känns lite ovärdigt, i alla fall för oss äldre, att söndag efter söndag, sittande på en ”ginglig” stol, stående på en ojämn gräsyta och utan en väl fungerande högtalaranläggning fira gudstjänst ute. NEJ. Nu vill vi komma in i våra kyrkor, inte bara i Högby kyrka utan alla våra kyrkor.

För övrigt kan man bli lite bekymrad när man hör att två duktiga och omtyckta präster och en annan personal, utan någon förklarad anledning, slutar arbeta här. För närvarande finns det tydligen bara en halv, ordinarie, prästtjänst för alla församlingarna norr om Borgholm. Det kan inte fungera! Vi är många häruppe som i dag är ledsna och känner oss övergivna.

Annons

Roland Andersson

Annons
Annons
Annons
Annons