Annons

Insändare: Moderaternas förslag kan vända kräftgången

Svenskt Näringsliv presenterade nyligen sin årliga näringslivsranking, den ranking som speglar företagarnas syn på bland annat kommunernas service och tjänster till näringslivet. Mörbylånga utmärker sig igen – negativt.
Insändare • Publicerad 27 september 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulrik Brandén (M)
Ulrik Brandén (M)Foto: Andreas Yngvesson

När man tror att botten är nådd behåller inte bara Mörbylånga kommun jumboplatsen i länet, utan tappar ytterligare och är nu farligt nära att vara sämst i hela Sverige. Plats 275 av 290 i landet är ovärdigt en småföretagarkommun med ett rikt och diversifierat näringsliv. Den politiska majoriteten har dröjt tre år med att ta tag i näringslivsstrategin. Deras passivitet och ointresse inför vitala frågor som påverkar näringslivet förbryllar.

I nästan alla kategorier som kommunen kan påverka själv – som attityder hos både politiker och tjänstemän – backar Mörbylånga kommun till än sämre resultat. Svenskt Näringsliv har noterat Moderaternas mediala uppmärksamhet kring det bottenresultat Mörbylånga tampas med och att det finns en vilja att förändra. I vår motion om åtgärder för ett förbättrat näringslivsklimat från i somras finns en rad konkreta förslag, bl.a. om bättre och snabbare service samt handläggningstider. Detta kan vända den negativa trenden. Vi vill även samverka mer med Borgholm, som är årets klättrare i länet.

Annons

Kommer S, C och V någonsin vakna ur sin dvala och kavla upp ärmarna? Vi tror inte det. Men efter valet nästa år kan Mörbylånga kommun få en ny politisk kraft med fullt fokus på att återskapa ett näringslivsklimat som gynnar utveckling, tillväxt och sysselsättning.

Ulrik Brandén (M), Mörbylånga, oppositionsråd

Carl Dahlin (M), S Näsby, kommun- och regionpolitiker

Annons
Annons
Annons
Annons