Annons

Insändare: ICA vill förenkla för små lokala producenter

ICA består av fria ICA-handlare som i över hundra år köpt närproducerade varor och produkter direkt från lokala leverantörer. Dels för att lokalt producerade varor är något som kunderna efterfrågar, men också för att en levande och vital svensk livsmedelsproduktion är viktigt för ICA och de lokala samhällena.
Publicerad 2 april 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anders Svensson, vd ICA Sverige.
Anders Svensson, vd ICA Sverige.Foto: Anders Wiklund/TT

ICA är fullt medvetna om det ansvar vi har i dessa tider då många lokala producenter riskerar att slås ut till följd av Corona-viruset, och vi gör därför nu flera förändringar för att göra det enklare för mindre producenter att göra affärer med ICA. Vi har nyligen öppnat upp en samlad leverantörssida med information kring hur man går tillväga för att nå ut till 1300 ICA-butiker som finns runt om i landet, och vi tittar också på att förenkla regelhanteringen för att leverantörer snabbare kan komma in i våra system. Leverantörer som vill sälja direkt till ICA-butikerna kan från och med idag gå in på Icagruppen.se/leverantörer.

ICA lanserade redan 2017 sin orderportal för att underlätta för mindre lokala leverantörer att på ett enkelt sätt göra affärer direkt med enskilda ICA-butiker. Med anledning av Corona-viruset vill vi göra det ännu lättare för nya leverantörer att komma in i portalen, och vi tittar därför också på att tillfälligt ta bort en del av de certifieringskrav vi haft.

Annons

Vi kommer att göra vårt yttersta för att bidra till en levande landsbygd, då behöver vi stötta och hjälpa små livsmedelsleverantörer runt om i landet. Tillsammans ska vi ta oss igenom denna svåra situation.

Anders Svensson, vd ICA Sverige

Kenth JönssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons