Annons

Insändare: Flytta Kvarnmarkens kvarn

Per Lublin har alldeles rätt. Det är synd och skam att Kvarnmarkens enda kvarvarande väderkvarn ska skymmas av reklam, staket och bilar.
Borgholm • Publicerad 15 augusti 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lars Henricsson Kvarnmarkens kvarn bör flyttas
Lars Henricsson Kvarnmarkens kvarn bör flyttasFoto: Per Lublin

Det går att lösa det här på ett bra sätt: Flytta kvarnen till den lilla förhöjningen av gräsplanen omedelbart till höger om infarten till parkeringen. Där syns den från såväl Tullgatan som från norra infarten till Borgholm och den blir en bra symbol för det som fortfarande kallas Kvarnmarken.

Ölands Kulturminnesförening (Borgholms stadsmuseum) har i alla år med ideella insatser underhållit kvarnen med såväl reparationer som med impregnering av trävirket.

Annons

Det är viktigt att den får finnas kvar som ett fint minne av Borgholms historia. Nu är det kommunens skyldighet att ordna så att kvarnen får en bättre plats. Den flyttades på sin tid med kranbil från Stadsmuseets trädgård till sin nuvarande plats.

Nu behöver den bara flyttas dryga hundra meter för att den ska komma till sin rätt igen. Jag förutsätter att våra duktiga kommunalpolitiker snabbt kan se till att ordna det här.

Lars Henricsson

F.d. ordförande i Ölands Kulturminnesförening

Annons
Annons
Annons
Annons