Annons

Insändare: ”Då måste man stå ut med blinkande lampor långt ute till havs”

Angående vindkraftsparken i havet öster om Öland, svar till Vän av Öland.
Insändare • Publicerad 13 november 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vindkraftverken i havet skulle bidra mycket positivt till att sänka elpriset”
”Vindkraftverken i havet skulle bidra mycket positivt till att sänka elpriset”Foto: Alexander Jensen

På Öland finns redan en mängd vindkraftverk som redan blinkar rött i mörker, och jag tycker inte alls detta är störande utan snarare lite mysigt.

Att sätta upp vindkraftverk 2-3 mil ute i havet kommer knappast att upplevas som störande, betänk att huvuddelen av Ölands boende finns på västra sidan och dessa accepterar redan idag blinkade ljus från vindkraftverk på fastlandet.

Annons

Det är ett måste att montera vindkraftverk långt ute till havs på östra sidan för att klara både klimatomställningen och samtidigt sörja för att det finns tillräckligt med miljövänlig elenergi både på Öland och i elområde 4 när andra energikällor ska fasas ut. Inom Elområde 4 betalar vi idag upp till fyra gånger så mycket för elen jämfört med elområde 1 uppe i norr på grund av bristen på el.

Vindkraftverken i havet skulle bidra mycket positivt till att sänka elpriset i södra Sverige till gagn för all industri och boenden, och samtidigt se till att vi inte använder kolkraftverket i Karlshamn sommartid vilket känns vansinnigt.

Då måste man stå ut med blinkande lampor långt ute till havs, och istället se positivt på dessa som en ren energikälla.

Stor Ölandsvän

Annons
Annons
Annons
Annons