Annons

Hur kunde det bli så fel i Sandvik?

Läste i lördags en utmärkt artikel i Ölandsbladet om att samhällsbyggnadsnämndens ordförande Lennart Bohlin skyller på tjänstemännen, när det gäller det 40 meter långa byggnadsschabraket bakom Hamnkrogen i Sandvik.
Publicerad 7 april 2018
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Politikerna hade förstås ingen aaaning om hur det kunde se ut. De trodde att det fyra våningar höga nybygget skulle döljas bakom Hamnkrogen, som är ungefär hälften så stor som nybygget.

Nu hoppas Bohlin på att länsstyrelsen upphäver politikernas felaktiga beslut.

Annons

Men det är inte vårt fel, tycks Bohlin mena.

Det var tjänstemännen, säger han och pekar finger mot de underlydande.

Otroligt svagt. Att skylla på underställda är inte värdigt en politiker på ledande nivå.

Det skulle vara väldigt intressant att höra vad kommunalrådet Ilko Corkovic, tycker om saken. Han brukar ju inte vara ovillig att synas.

Politikerna i Borgholm har tillgång till exakt samma material som tjänstemännen. De är också arvoderade för sätta sig in i ärendena, inte bara att sitta av sammanträdena och lyssna på tjänstemän.

I det här fallet kunde politikerna, om de bara orkat, se att den mest väsentliga ritningen av alla saknades i materialet, nämligen den om hur nybygget skulle se ut från sjösidan.

Orkade man inte titta, ville man inte eller saknas helt enkelt kompetensen. I så fall bör nog partierna ta sig en funderare när nämndplatserna delas ut efter nästa val.

Vad var orsaken till att det blev så fel?

Skulle vara intressant med ett svar från Claes Horn af Rantzien (MP), som yrkade på att nämnden skulle säga ja och av Sune Axelsson (S), välarvoderad vice ordförande i nämnden. Påstår även de att tjänstemännen lurade dem?

Svar kan med fördel lämnas i denna tidning.

Sandviksbo

Annons
Annons
Annons
Annons