Annons

Hit and run – vid olycka med katt

Insändare • Publicerad 7 februari 2014

Jag fick onsdagen den 5:e Februari kl. 11.50 uppleva något hemskt.

Jag var ute på promenad och går i riktning mot Sjöstugan i Borgholm. Vid korsningen till Trädgårdsgatan och infarten till tennishallen och badhuset ser jag en superfin vit-brun katt springa över gatan och i ögonvrån ser jag hur en stor silvrig Honda CR-V kör rakt fram i en jämn hastighet och sedan rakt över denna underbara lilla varelse. Katten, som var helt hjälplös slungades runt av bilen, och dess bakre del hamnade under bilens högra bakhjul. Katten SLÄPAR sig i ren panik fram på sina framben då bakbenen var helt ur funktion mot Borgens-fabriken. Jag ställer mig mitt i gatan hoppar och vinkar åt Hondan som helt utan reaktion bara kör vidare! Jag ser en annan bil komma och den stannar, men får jag hjälp när jag står där och gråter över vad jag just sett? Nej.

Annons

Jag tar upp min telefon, ringer Borgholms Djurklinik och efter ett tag dyker de upp. Katten har gömt sig under en bil som står på parkeringen vid Borgens och efter mycket hjälp från personal, veterinärer och andra vänliga personer fick vi tillslut ut katten från sitt gömställe.

Ägarna till den underbara katten blev kontaktade och var hos veterinären när jag och min vän gick dit för att se hur allt stod till med den. Katten låg inne på röntgen med frakturer. Jag hoppas innerligt att kattens andra av nio liv tagit fart.

Jag skulle vilja veta anledningen till varför bilföraren var så otroligt ouppmärksam då han/hon varken såg katten eller att en tonårig tjej ställer sig mitt i vägen och vinkar efter bilen.

Kanske såg Du mig, kanske såg Du katten men valde att ignorera? Vad kunde varit mer viktigt än livet på ett djur, som faktiskt är så totalt hjälplös i denna värld?

Djuren är beroende av oss människor och vissa ser dem som saker, men de är personligheter och de är exakt lika mycket värda som oss!

Nästa gång kanske det inte är en katt som blir påkörd, då kanske det är en människa. Ett barn, en ungdom, en vuxen, en pensionär.

Om Du känner dig träffad av denna händelse som jag nyss berättat om, så kanske Du skulle kontakta djurkliniken för att få kontakt med kattägaren eller göra som jag, skriva en insändare. Varför ska du göra detta? Be om ursäkt. Du skadade en familjemedlem.

Ha alltid uppsikt i trafiken.

 

Elin Svanborg, Borgholm

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons