Annons

”Håll fingrarna borta från Köpingskolan”

Insändare • Publicerad 1 november 2007

Köpingskolan är en stor del av mörbylångabornas kollektiva själ, en klenod som fyra-fem generationer har ett förhållande till, de allra flesta ett mycket positivt sådant. Få skolor i Sverige har ett så vackert läge och såväl elever som lärare har känt och känner stor trivsel och stor frihet att jobba där.

Ofta hör man glädjen från skolgården och ser man entusiasmen när ungdomarna vadar i strandkanten med sina håvar för att fånga småkryp som de sedan går in i klassrummet och undersöker. Fastän man bara står vid sidan om och iakttar känner man lycka.

Annons

Skolan är alltså inte bara ett föremål som man kan spela med som vid ett monopolspel, det är något väldigt mycket mer. Vi förstår att kommunchef, förvaltningschef och kommunalråd inte har insett detta, men vi kräver att de lyssnar på den starka opinion som skapats. Det är ju ändå medborgarna som betalar deras löner.

Säg inte att det inte går. Fråga istället hur vi löser det. Hembygdsföreningen i Mörbylånga uttrycker sitt starka missnöje och bestämda motstånd mot en nedläggning och försäljning av Köpingskolan.

Enligt uppdrag

Tord Rosenqvist, ordförande i hembygdsföreningen

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons