Annons

Gatuljuschef sökes till Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun söker nu en ny chef som ska ansvara för gatubelysningen.
Publicerad 12 februari 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Anledningen till att vi söker dig är att det blivit kaos med knapparna,”
”Anledningen till att vi söker dig är att det blivit kaos med knapparna,”

Vi är en mindre kommun med både den gamla typen av belysning, men också nya LED armaturer. Tyvärr har vi ingen form av skymningsrelä, och inte heller en enda stor on/off knapp, utan allt sker manuellt. Det finns med andra ord en knapp för varje by, ibland flera.

Anledningen till att vi söker dig är att det blivit kaos med knapparna. Vi har många kommuninvånare som ansätter oss med både mail och telefonsamtal. Vissa byar är tydligen släckta hela tiden, och andra har belysning dygnet runt. Sedan finns det byar som klagar på att grannbyn minsann har bättre belysning är vad de själva har.

Annons

Din arbetsplats kommer att var i vårt kontrollrum i kommunhusets källare. Du kommer att vara chef för två deltidsanställda. Det är en belysningsutvecklare och en gatuljusstrateg. De sköter sig själva så du behöver bara attestera deras löner.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bringa lite ordning i kontrollrummet, så att vi slipper massa arga kommuninvånare.

Arbetstiderna kommer att variera beroende på årstiden, som du förstår. Lönen är 625 000kr/år.

Din utbildning och erfarenhet är inte så viktig. Självklart är det ett plus om du är raketforskare, men har du gått ut grundskolan är det bra. En fördel är om du har hårda nypor för knapparna kan vara lite tröga.

Vi tillämpar gärna relationstillsättningar, så har du känningar i kommunen så bör det framgå.

Kommunchefstillsättaren N.N.

Annons
Annons
Annons
Annons