Annons

Funderingar kring skördefestens resor

Insändare • Publicerad 7 januari 2009

Misstänker att många har suttit med våra tidningar och riktigt smaskat i sig nu när de två kända profilerna i Skördefesten har fått springa gatlopp och bli bespottade.

Förmodligen har vi några ledande politiker och tjänstemän som hjälpt till att underblåsa chavotteringen.

Annons

Därför förväntar jag mig av våra tidningar att de lika noga granskar samma politiker och tjänstemän när de vill ut och representera våra kommuner.

Här följer några tips:

Nu står närmast Grüne Woche för dörren sen kommer turistmässan i Göteborg. Ja, även en båtmässa, vi har ju gästhamnar. Sen följer kulturutbyte; några konstiga EU- projekt på trevliga platser och inte minst våra värdefulla vänorter som annars omedelbart skulle förklara oss krig.

Dessa resor göres på betald arbetstid och även med en del trevliga måltider, och har man lite rutin på sån här verksamhet, så går det nog att få lite komptid och traktamente.

Sedan blir det media i våra tidningar med bild där man berättar om vilken ovärderlig nytta detta är för kommunen och dess invånare.

Det talas inte hur man finansierar dessa vidlyftiga äventyr, det regnar inte manna från himmelen, det är skattepengar. Ofta hör man om Regionförbundet och EU-pengar, vi får inga penninggåvor från Rumänien och Bulgarien, även EU har vi finansierat med vår skatt.

Har man goda kontakter så kan även ABF användas till soliga resor.

Nu har jag ett förslag; den kommunala ekonomin är ju lite halvtaskig om jag har uppfattat det rätt, eftersom man reser på arbetstid, det vill säga under tid som inte behövs för det löpande arbetet, då kunde man ju ställa den tiden till socialkontorets förfogande, och på så sätt minska behovet övertid och vikarier där, som verkar ha varit ett problem.

Tänk vilken fördjupad insikt kommunledningarna får i verksamheten och detta utan någon extra kostnad.

Bert Carlsson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons