Annons

Framtid Borgholm om framtiden

Insändare • Publicerad 19 april 2010

Med förtjusning och förvåning läser jag att man motionerar om att stärka Borgholms attraktion.

Med förtjusning därför att frågan väcks och att den får en framträdande roll i diskussionen om framtiden.

Annons

Med förvåning därför att man vill tillsätta nya grupper och ge uppdrag till politiker att ta fram nya strategier.

Jag håller med om att man måste se vilka målgrupper som man skall rikta sig till och hur man skall attrahera dessa till att flytta till Borgholm. Man måste också lösa problemet med bostäder, att snabbt förverkliga de projekt som finns, att bygga bostäder i hamnen, finna nya centrala områden för bostäder. Med nya bostadsrätter och hyresrätter får vi också flera villor lediga för yngre och barnfamiljer som vill bo i Borgholm. Vi vet att behovet, upp till cirka nya 300 bostäder finns idag. I flertalet av dessa skulle vi få åretruntboende och en ökad skatteintäkt i kommunen.

Att öka attraktionen av Borgholm är också att satsa på den yttre miljön, en försköning av Torget, utveckling av Slottet, att skapa möjligheter i Borgholm stad för utveckling.

Idag finns Framtid Borgholm, där näringsliv och kommunen samverkar i dessa frågor. En Vision 2020 finns framtagen och ett arbete har påbörjats. Jag tror också att dessa frågor om en ökad inflyttning skall drivas dels av vårt näringslivskontor, och kommunen tillsammans med  näringslivet i Framtid Borgholm. Idag är det lätt att flytta sitt företag och familj till den ort man vill bo.

För att nå framgång i dessa frågor måste samarbete ske mellan näringsliv och kommunen, att tillsätta fler politiska grupper löser inte problemen. Dock skall kommun vara drivande, skapa  främst ekonomiska förutsättningar och ge direktiv till ett framgångsrikt arbete. Att arbeta med Stadsutveckling och inflyttning är en viktig fråga för kommunen.

Framtiden blir vad vi gör den till, varken mer eller mindre – säger Ilko Corkovic i sin motion.

”Det bästa sättet att förutsäga framtiden är att vara med och skapa den”, säger Framtid Borgholm.

FRAMTID BORGHOLM

Peter Adolfsson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons