Annons

Förtydligande om ”Nattis”

Insändare • Publicerad 11 november 2013

I dessa budgetmanglingstider är det många olika uppgifter som surrar i luften beträffande barnomsorg på obekväm arbetstid, alltså kvällar, helger och nätter.

Jag tycker att det är viktigt att de familjer som har behov av en sådan tjänst får veta hur Utbildningsnämnden har hanterat frågan. Vi har hela tiden sagt att vi är positiva till att starta ”nattis”, förutsatt att vi får pengar till verksamheten. Några sådana har vi hittills inte fått. Nu har vi äskat medel 1,3 miljoner till 2014 års budget för att kunna starta ”nattis” fullt ut, d v s på kvällar, helger och nätter. Enligt senaste uppgifter har budgetberedningen (Kommunstyrelsens AU) skurit ned vårt äskande så att pengarna endast räcker till kvällsöppet 18.30-23.00 (på en förskola). Detta är beklagligt med tanke på att våra enkäter till småbarnsföräldrar visat på ett klart behov av ”nattis”, eller som det kallas i vissa kommuner - ”dygnis” -  alltså barnomsorg dygnet runt.

Annons

 

Christina Ateva

Ordförande (c) för Utbildningsnämnden i Borgholms kommun

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons