Annons

”Ej behandlade motioner”

Insändare • Publicerad 15 januari 2008

Läste för en tid sedan i tidningen om hur svårt det var att få motioner besvarade i Mörbylånga. I detta sammanhang sade kommunchefen Staffan Larsson att det kunde bero på svårigheter att läsa motionerna.

I Mörbylånga har det utvecklats en praxis att motioner som man inte tycker om eller som kommer från fel personer, parti, läggs åt sida tills det att motionen blivit inaktuell eller de i motionen föreslagna åtgärderna åtgärdats i den anda motionären avsett. Med detta så genomför man åtgärderna först och när detta är gjort så kommer förslaget att motionen avslås.

Annons

Genom detta förfaringssätt åsidosätter man demokratin när ingen mer än kommunchefen och kommunstyrelsens AU har haft synpunkter på vad motionären avsett. De olika partierna, berörda nämnder och fullmäktige borde ges möjlighet lämna synpunkter , men denna del av det demokratsiska spelet tar man ingen hänsyn till och ingen tycks heller reagera på detta.

I det andra fallet där kommunchefen uppger att han har svårighet läsa eller förstå vad som står i motionen faller det enbart tillbaka på honom själv. Om det är på det sättet att han inte förstår vad som sagts så åligger det honom att antingen få hjälp av motionären eller annan och inte bara lägga handlingen åt sidan med motivering “ förstår ej”.

Lennart

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons