Annons

”Det är föräldrarna som vill ha kvar Köpingskolan”

Insändare • Publicerad 19 mars 2008

Det är ”otroligt synd” om de elever som måste flytta från idylliska Köpingskolan till ”hemska” Skansenskolan. så uttalar sig barnen om hur bra de har det med utemiljö, härlig utsikt och att de lär sig bättre nere vid havet. Det är ju hemskt att dessa elever kommer få sämre utbildningar när de kommer till Skansenskolan.

I artikeln framgår det tydligt att lärarna kommer att bli sämre i sin profession genom att byta arbetsplats från Idyllskolan till Gangsterskolan. Nej, jag tror inte ett ögonblick på vad som presenterades i artikeln. De lärare som jobbar på Köpingskolan idag är en mycket kompetent personal och de kommer att definitivt inte att göra ett sämre jobb på Skansenskolan. Eleverna påstår bla i artikeln att de har mer kunskaper i naturkunskap pga den utemiljö som de har vid Köpingskolan idag. I Mörbylånga finns ett stort grönområde som kallas ”sockerbruksområdet”, där många elever på Skansenskolan har sina lektioner i naturkunskap. Det området är således större än den vid den lilla blå skolan vid havet. Eleverna som har sockerbruksområdet som lektionssal lär sig, om man skall tolka budskapet från artikeln, sämre än de som har den lilla utemiljön som finns vid Köpingskolan. Detta är något som jag inte kan förstå, argumentet känns mest som ett tafatt försök att hitta positiva fördelar med den lilla blå skolan.

Annons

Vidare går det att läsa att eleverna är oroliga för att de skall bli påverkade av niorna att börja röka. Detta är rent kränkande för alla niondeklassare att läsa, de klassas ju som rena gangsters som vill lura småbarnen att röka. Jag tror heller inte att niorna kommer vara elaka mot de yngre barnen som kommer till Skansenskolan, utan snarare tvärtom. Kanske är det de yngre eleverna som får sluta att ”kaxa” till sig mot högstadieeleverna. Något som de yngre brukar tycka är jättehäftigt. För några kommer det säkert bli tråkigt att flytta från Köpingskolan, som är en jättemysig skola på alla sätt och vis, men Skansenskolan är en lugnt och trevlig skola där jag är övertygad om att eleverna kommer att trivas. Varför är det så många elever som väljer att gå på Skansenskolan under sin högstadietid? Gemenskap, lugnt, trevligt och roligt är säkert några av anledningarna.

Det som dock upprörde mig mest i artikeln är att det inte var elevernas egna ord som speglades utan det var repliker från deras föräldrar. Exakt samma argumentation som jag har hört vuxna använda när de diskuterar denna fråga. Det bevisar bara det jag har trott under hela denna extremt långa process: Det är föräldrarna som vill ha kvar Köpingskolan, inte barnen.

En kommuninnevånare

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons