Annons

Därför behövs Centerpartiet i Borgholm

Vi har nu snart haft en fyraårsperiod med socialdemokrater som i intimt samarbete med Framtid Öland styrt Borgholms Kommun. Vad vi har sett är en klart negativ förändring av politiken. Intresset för att skapa bra förutsättningar för alla småföretag i kommunen har misslyckats, trots fagra löften och ambitioner. Bottennoteringen i Företagarnas årliga ranking av Sveriges kommuner talar sitt tydliga språk.
Publicerad 28 april 2018
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Företagen bygger Borgholm

Vad vore Borgholm utan alla driftiga privata företag? Företag som bland annat tog ett stort ansvar för alla människor på flykt. Verkar inte som socialdemokraterna förstår betydelsen av att skapa bra förutsättningar för alla småföretag i Sveriges mest företagstäta kommun.

Annons

Glömt bort klimatfrågorna

Det finns ett svagt eller inget intresse för klimat-och miljöfrågorna i den röda majoriteten i Borgholm. Man lät biogaståget gå, genom att inte kräva biogas i bussupphandlingen. Misslyckandet med de gröna påsarna och ointresset för vindkraft visar tydligt på nonchalansen för vår gemensamma miljö. Vore det inte för centerpartiets representanter i Miljö- och hållbarhetsberedningen skulle kommunen inte ha någon klimatpolicy och inte heller det förnyade intresset för klimatriktig biogas.

Bra skolor och bostäder

Det privata näringslivet skriker efter personal. Det gäller bygg, restaurang, lantbruk och industri. Men för att få arbetskraft att flytta till Borgholm krävs det bostäder. Inte bara i Borgholm utan i hela kommunen. Och därtill fungerande skolor. Att inte hålla samman mellanstadiet i byskolorna är ett misstag. Det kommer på sikt klyva Borgholm.

Kommunens ekonomi missköts

Under Ilkos regi har den offentliga sektorn vuxit ohämmat. Antalet anställda i kommunen har ökat med över 100 personer, trots att befolkningen minskat. Bristen på hushållningen med skattebetalarnas pengar är brutal.

Det mest uppseendeväckande är upprustningen av Höken (socialförvaltningen) där man budgeterade med 10 miljoner och slutnotan hamnade på 27 miljoner kronor. En ökning med otroliga 170 procent. I utbildnings- och socialnämnderna fortsätter underskotten att växa. Stödpartiet Framtid Öland har ivrigt stöttat och bidragit till en socialistisk politik och därmed en ovarsam hantering av våra gemensamma resurser.

Centerpartiet ställer upp med en rejält förnyad lista, med flera nya starka personer tillsammans med mer erfarna centerpolitiker. Det borde vara uppenbart för alla att Borgholm behöver ett nytt ledarskap.

Stig Bertilsson

Gruppledare för Centerpartiet i Borgholm

Annons
Annons
Annons
Annons