Annons

”Borgholms kommun bryter mot lagen”

Insändare • Publicerad 6 juni 2011

Lars Johansson ägare till Robert Johanssons Stenhuggeri AB i Byxelkrok fick läsa i tidningen att det ska byggas ett rökeri på mark som företaget har arrenderat i 67 år. Detta kom som en fullständig överraskning för oss. Den arrenderade marken är nödvändig för att företaget ska kunna bedriva sin verksamhet i Byxelkrok. Vi har framfört önskemål om att få köpa området ett flertal gånger under den senaste 40-årsperioden men fått avslag.

Vi anser att det är ett brott mot kommunallagen när Borgholms kommun så tydligt slår undan benen på ett företag för att gynna ett annat. Inte vid ett enda tillfälle under handläggningen har kommunen kontaktat oss för att informera om sina planer. Inte konstigt att Borgholms kommun placerade sig så långt ner på rankinglistan angående företagsklimatet med sådana arbetsmetoder. Jag har på eget initiativ tagit kontakt med kommunens ledning med förslag på flera olika alternativa placeringar i närområdet på kommunal mark, utan att få gehör.

Annons

Efter kommunens inventering av industrikulturella byggnader som blev klar i slutet av år 2008 har stenhuggeriets byggnader klassats som industrikultur.

Med den bakgrunden har jag sedan gått vidare och upprättat kontakter inom geoturismen för att utveckla besöksnäringen på norra Öland. Att Borgholms kommun då mindre än tre år senare kan bete sig på detta sätt är högst anmärkningvärt.

Lars Johansson,

Robert Johanssons

Stenhuggeri AB

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons