Annons

Billigare syntetisk mat med alla E-medel eller?

Nästan varje vecka kan man läsa i tidningar om tillsatser och ämnen som misstänks orsaka olika problem hos oss människor.
Publicerad 7 juli 2018
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Allt fler varningar om att vissa tillsatser kan vara en bidragande faktor till att sjukdomar som till exempel diabetes, hjärtinfarkter, migrän, astma, allergi och vissa cancersjukdomar ökar.

I en känd livsmedelslogga med en liten burk lingonsylt, tar man bort en del av sockret och ersätter det med förtjockningsmedel E 440 och konserveringsmedel E 202. Konserveringsmedel behövs inte i lingonsylt. I rårörda lingon finns inget konserveringsmedel.

Annons

Alla dessa hundratals E-medel som finns i nästan alla livsmedel. Varför reagerar dessa miljöfantaster inte på detta med syntetiska tillsatser.

Nej, istället ger man sig på våra bönder och säger att vi ska äta mindre kött och mindre fläskprodukter. Till alla som rakar nerpå våra duktiga bönder ska jag ge ge ett råd, praktisera en vecka som bonde så kanske ni har ändrat åsikt. Men det är kanske för mycket begärt?

Och var finns livsmedelsverket undrar jag? Ja, de har det väl bra på sina insuttna stolar.

Gudrun Klingstedt (C)

Färjestaden, pensionerad högstadielärare

Annons
Annons
Annons
Annons