Annons

”Besvikna på uttalanden som görs”

”Tidigare, med lokala entreprenörer, kördes det ner i byarna för att hämta upp. Det kunde vara mot reglerna men man gjorde det ändå, berättas för Ölandsbladet.” Det läser vi, två av de tidigare lokala entreprenörerna och känner bara hopplöshet och vanmakt.
Publicerad 28 februari 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Borgholms kommun; Lägg inte ifrån er skulden på tidigare entreprenörer”.
”Borgholms kommun; Lägg inte ifrån er skulden på tidigare entreprenörer”.Foto: Arkiv

Borgholms kommun; Lägg inte ifrån er skulden på tidigare entreprenörer! Vi, så kallade tidigare entreprenörer har ALLTID i SAMRÅD med utbildningsförvaltningen upprättat skolskjutstidtabeller som bestämmer påstigningsplats och tid för påstigning. Dessa tidtabeller har upprättats enligt de regelverk kommunen har att följa och enligt kommunens egna regelverk, som ett exempel: Maximal restid i skolbuss i Borgholms kommun är 45 minuter. När vi lokala entreprenörer inte längre klarade att hålla konkurrensen borta kring skolskjutsen och förlorade denna i upphandling slutade vi våra uppdrag och hade under tiden dessförinnan aldrig upplevt särskilt stora bekymmer med varken tidtabell, maximal restid eller annat. Problem som dök upp löstes i samråd med utbildningsförvaltningen, skyndsamt. Vi tyckte att vi har skött vårt uppdrag bra, okej när fåken viner är det inte lätt att hålla tidtabellen det får vi erkänna, och vi äventyrade aldrig säkerheten för de guldklimpar som rest med oss i generationer.

När vi nu läser om hur skolskjutsen fungerar, och i vissa delar inte fungerar, blir vi bestörta. Men framförallt väldigt besvikna på de uttalanden som görs om att tidigare entreprenörer brutit mot de regler som funnits om påstigningsplatser.

Annons

Borgholms kommun; Hur ska ni locka fler att delta i upphandling framöver om ni väljer att svartmåla tidigare entreprenörer när det är ni som i denna upphandling inte haft en ordentlig kravspecifikation till KLT om skolskjutsen?

För man får väl det man beställer, eller?

”Tidigare skolskjutsentreprenör”

Tomas Buss AB

Elisabet Angelin, VD

Silverstrands Trafik AB

Björn Silverstrand

Annons
Annons
Annons
Annons