Annons

”Badstrand ingen bra idé”

Insändare • Publicerad 11 oktober 2007

Eddie Forsmans motion till Kommunfullmäktige att anlägga en badstrand mellan Kappelludden och Sjöstugan anser jag inte genomförbar och någon utredning behövs inte belasta oss skattebetalare.

En sandstrand som inte är naturlig ligger inte still utan spolas bort i nordliga stormar. Utanför Strand Hotell ligger en konstgjord badstrand. Anlagd av dåvarande ägaren Rolf Attoff. Det skall han ha beröm för. Jag medverkade till tillståndet. Trots anläggningen ligger i skyddat läge så spolas sanden bort under vintern och redan nu är den mesta sanden borta. Kan beskådas.

Annons

Det vore bättre om Forsman medverkade till att jordförbättring och grässådd kan ske snarast vid Sjöstugan. Vidare att plan upprättas för utläggning av badbryggor samt skötselanvisningar för våra badstränder. I maj var det sommarväder men inga badbryggor var utlagda. Senare gjordes jordförbättringar och insåning av gräs. Det var för sent. Den sista bryggan kom ut efter midsommar.

Vi i Borgholms kommun skall vara glada att vi har fina naturliga badstränder bland annat Sjöstugan, Köpingsvik och Böda Sand. Men det behövs bättre skötsel av särskilt Sjöstugan.

Åke Nilsson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons