Annons

Är demokratin en sparfråga?

Insändare • Publicerad 29 oktober 2012

MED STOR FET STIL kunde vi i Ölandsbladet den 26 februari 2011 läsa rubriken: ”Ny sparchock i Borgholm”. På förstasidan i Ölandsbladet den 7 april 2011 pryds halva sidan av rubriken; ”Kassabrist i Borgholm” och artikeln illustreras av ett tomt kassaskrin. Vad blev det då av denna ”sparchock” kan man undra?

Jag var en av 27 som följde debatten på webben under måndagens kommunfullmäktige i Borgholms kommun. Vad jag förstår så var det också sista gången. Du sa det själv, Stig Bertilsson (C); ”man får säga vad man vill”. Låt mig då säga; ”jag har aldrig sett så många töntar samlade på ett och samma ställe samtidigt!” Det är beklämmande att se på vilken låg nivå debatter förs och rena ”skitsaker” kan diskuteras i timtal och som alltid utan att komma till något beslut om någonting.

Annons

Det fanns dock två undantag; dels den mycket trevlige och sympatiske Sonja som försökte berätta för politikerna hur viktigt Åkerbobadet i Löttorp verkligen är. Hon gick upp i talarstolen tillsammans med lille Joel och hans Mamma för att visa på att Joel och alla våra barn, faktiskt är vår framtid. Du har så rätt, Sonja! Du har till skillnad från de andra i församlingen, förstått vad en kommun verkligen ska syssla med.

Det andra undantaget är min partikompis, Marcel van Luijn, ordförande för Nya Moderaterna i Borgholm och även ordförande för demokratigruppen, som med sitt lugna och sympatiska sätt, försökte få ett svar från Centerpartiet; varför de gjort allt de kan för att sabotera demokratigruppens arbete, när det gäller ägarstyrning av BEAB. Marcel har också lyckats få med sig politiker från andra partier, även från Vänsterpartiet! Det visar på att det går och att det finns möjligheter till att samarbeta över partigränserna!

Det är lite av ett löjets skimmer att Eddie Forsman är den som ivrigast nu kämpar för att alla och allt ska sparas på. Eddie vill inte att vi medborgare och väljare ska få följa debatten i Kommunfullmäktige, då den visar hur dålig politiker och representant för ”mitt parti” han är. Eddie Forsman har under år suttit i Centerns famn och lyckats köra kommunen rakt ner i fattigdomens avgrund.

Samme Eddie har varit med skänkt 1.000.000 SEK/år till Slottsruinen, som ägs av Statens Fastighetsverk. Han har också skänkt 250.000 SEK/år till föreningen Framtid Borgholm osv. Jag kan fortsätta och visa på hur frikostig han varit med skattepengar... Vad var det du sa Eddie, när det gällde besparingar? Man måste tänka till lite, var det inte så?

Nu är det Åkerbobadet som ska bort och alla skolor. Vad blir då kvar i kommunen? Är det sponsring av Slottsruinen, Framtid Borgholm och annat strunt? Den verkliga besparingen, som också skulle ge direkta resultat, är att spara in på Centern och Eddie Forsman - då skulle förutsättningarna till en bättre och friskare kommun kunna bli en verklighet. Nu är det dags för alla oss Nya Moderater att ta vårt ansvar - är du med Ilko?

 

Kjell Wilhelm Ericson, Moderat debattör, Borgholm

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons