Annons

Äntligen!

Insändare • Publicerad 8 maj 2009

Äntligen! ropar kommunalrådet yrvaket.

 

Annons

Ja Lisbeth Lennartsson, kommunalråd i Borgholms kommun, det var väl fint att det börjar bli en debatt. Men, den handlar inte om folkomröstningen som du skriver - utan om frånvaron av information från de två kommunledningarna angående en eventuell sammanslagning. Vad ni har sysslat med inför folkomröstningen, det vi vanliga kommunmedborgare ingenting om. Någon information, några möten ute på ön, har det inte varit. På Öland går inte politikerna och söker upp folket, man sitter tydligen bra där man sitter. På kontoret. Eller går på massmediala invigningar.

 

Nu skickas således er folder ut till samtliga mantalsskrivna på Öland. Folkomröstningen är den 4:e juni, alltså mindre än en månad kommer ni till skott. Handen på hjärtat, Lisbeth Lennartsson och Kent Ingvarsson, vad tycker ni själva, har ni skött det här professionellt?

 

I er informationsfolder står det att de politiska uppdragen kommer att minska med hälften vid en kommunsammanslagning. Det är ju alldeles utmärkt, halva gänget behövs inte - då kanske ni i framtiden inte behöver ge 26 anställda inom vården på södra Öland sparken? Dom behövs nämligen.

 

En liten annons på Ölandsbladets annonssida med kallelse, kan väl knappast kallas offensivt för övrigt. Nej, ge er ut bland folk och diskutera - vi bits inte!

 

Susan Westin-Rundberg

Skärlöv

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons