Annons

”Amatörer, uselt arbete och misstag att uttala sig”

Insändare • Publicerad 16 augusti 2007

Ötabs ordförande och den moderate kommunstyrelseledamoten Rolf Edmark i Borgholm har i ett mejl till en av Ölandbladets journalister reagerat på en av dennes flera artiklar om miljöbilar. I artikeln citerades Rolf Edmark. Ölandsbladet publicerar här Edmarks mejl i sin helhet:

Hej, ja så det kan bli bara man vinklar till det ordentligt och hoppar över en del ord i det som den intervjuade säger: läs nedan, -jag kör en dieselbil med partikelfilter enligt senaste miljöklassen....det borde du ha skrivit för att ge mig samma ”miljöprofil” som övriga intervjuade. Som du nu vinklat det hela så ”skiljer jag mig från mängden” när det gäller etanoldrift ja...läs miljöbilar i allmänhetens ögon och jag framställs därför som miljöboven i sammanhanget. Vilket kanske var meningen för att får de önskvärda svartvita kontrasterna.

Annons

Jag säger också att ”det är bra att Öland fått sitt första tankställe för etanol E85 för alla våra besökare och fastboende som har sådana bilar, jag säger inget om jag är glad eller ledsen över det. Fel igen alltså.

Det är ta mig tusan märkligt att ni amatörjournalister på ÖB aldrig kan skriva rätt och det man säger. Men ni är just amatörer och inte proffs i yrket, det märks varenda gång man gör misstaget att uttala sig för er. Jag har jobbat i branschen och ser direkt när ni försöker skruva till det utöver vad som sagts. Det är inte bara dåligt, det är uselt journalistiskt arbete långt bortom spelregler för press, radio o TV. Men det skiter ju redaktionsledningen i sedan länge.

Gör nu läxan och kolla upp lite vad som gäller kring miljöbilar och det olika bränslen som finns på marknaden, det ligger i allmänhetens intresse och inte om jag är glad eller ledsen, vilket det över huvud taget aldrig frågades eller sades något om. Lycka till på din journalistbana men för guds skull håll dig till det som faktiskt sägs, i synnerhet om det finns på pränt som nedan. Det kommer att gå bättre då, jag lovar.

Rolf Edmark

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons