Annons
Nyheter

Världsrekordhårt skott av Simon

Nyheter • Publicerad 9 december 2008

INNEBANDY

I samband med Färjestadens IBK:s ”Mega-Weekend” i Färjehallen hade man så kallad ”Speedshooting” – hastighetsskjutning. Och Simon Nilsson lyckades skjuta i inte mindre än 197 km/h – världsrekord om utrustningen varit korrekt.

Annons

Att Simon Nilsson har bra drag i bössan vet alla som sett Färjestadens IBK spela. I helgen, under FIBK:ens ”Mega-Weekend”, fick han chansen att på allvar testa sitt skott. När han klev fram för att testa lyckan tickade siffrorna 197 km/h upp på dataskärmen – världsrekord om utrustningen varit korrekt.

Det gällande världsrekordet som innehavs av Mikael Johansson, Spy Bar IBK och sattes den 25 november i år i Solnahallen. Rekordet lyder på 191,44 km/h.

För att ett världsrekordförsök ska vara giltigt krävs dock att utrustningen testas noggrant samt att man har en maskin som mäter bakåtsvingen i skottet – något man inte hade i Färjehallen, vilket gör att Simons skott inte kan räknas i någon offeciell statistik.

Även Färjestadens andra Superligastjärna Kim Nilsson testade lyckan i Speedshootingmaskinen och hans toppnotering slutade strax över 170 km/h. Hårdast av de ordinare FIBK-spelarna sköt Rasmus Helgersson som var uppe i 183 km/h.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons