Annons
Nyheter

Vågar "JG" flytta söderut?

Nyheter • Publicerad 29 juni 2007

Storvreta IBK eller Färjestadens IBK?

En etablerad slutspelsklubb eller den mest intressanta nykomlingen på länge?

Annons

Johannes Gustafsson har en del att fundera på i helgen...

Enligt Upsala Nya Tidning så har Gustafsson ett kontraktsförslag från Storvreta att fundera på. Egentligen skulle ”JG” har lämnat ett besked till klubben före midsommar, men...

– Jag vet att föreningen har presenterat sitt sista bud och att det nu är måndag som gäller, säger tränaren Stefan Forsman till UNT.

Spännande tider för både Storvreta och Färjestaden, således.

Och han har en hel del att fundera på den gode ”JG”, centern som varit med och spelat hem hela fyra VM-guld till Sverige.

Storvreta har länge tillhört skaran ”de häftigaste klubbarna i innebandy-Sverige”. Det har varit drag kring klubben och en stor åskådarmassa har följt matcherna.

Men den glorian börjar hamna på sned.

Storvreta har inte lyckats attrahera några vassa nyförvärv inför nästa säsong, däremot tillskott som få har hört talas om. Enligt UNT har Storvreta i dagsläget endast 14 utespelare, där fem är utan elitserierutin. De kontrakterade spelarna har dessutom fått sommarledigt. Tränaren Stefan Forsman saknar i sin tur en stab kring sig och klubben har en sportchef som inte är sportchef längre.

Johannes måste även ta ställning till vilken roll han ska spela i nästa års Storvreta.

Mika Kohonen har signat ett nytt kontrakt och blir givetvis förstecenter, medan Joel Kanebjörk, 19-åringen som i år debuterade i A-landslaget i vintras på bekostnad av FIBK:s Kim Nilsson, ser ut att ta hand om centerrollen i andrafemman. Kvar till centern Johannes Gustafsson blir alltså en forwardsplats (!), en position som vanligtvis reserveras till yngre förmågor som ska slussas in i laget...

Annons

I Färjestaden, som av landslagsstjärnan Niklas Jihde har kallats för ”den mest intressanta nykomlingen på länge”, har det redan basunerats ut att Johannes Gustafssons roll blir en centerplats i förstaformationen tillsammans med de unga poängmaskinerna Kim Nilsson och Jonas Elofsson.

På Öland skulle alltså Johannes Gustafsson få spela en helt annan funktion än i Storvreta, men ett beslut om ett klubb-byte involverar mycket mer än så. Hur känner ”JG” att lämna storstaden för en mindre stad på ostsidan? Hur känner han för att lämna släkt och vänner? Hur känner han inför faktumet att lämna en etablerad slutspelsklubb för en kaxig nykomling?

Så – vågar ”JG” flytta söderut?

Ja, det vet han bara själv...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons