Annons
Nyheter

Unga FIBF klart för division 2

Nyheter • Publicerad 30 mars 2010

INNEBANDY, KVAL TILL DIV 2 DAM

Tre raka segrar i kvalet och Färjestadens IBF är nu klart för division 2.

Annons

– Det är helt sjukt. Helt sjukt, säger en nästan mållös FIBF-tränare i Tom Holmkvist efter 10–1-seger i den avgörande kvalmatchen mot Väckelsångs IK.

Färjestadens IBF har genomfört ett mer eller mindre prickfritt kval till division 2. Tre raka segrar och målskillnaden 23–5 talar sitt tydliga språk. Nu är laget klart för tvåan.

I den avgörande kvalmatchen hemma mot Väckelsångs IK gjorde IBF processen kort med sina motståndare. Redan efter fyra minuter hade ölänningarna gjort 3–0.

– Ett lag på banan. Full fart från början. 3–0 efter ett par minuter. Matchen var avgjord, säger Holmkvist när han ombeds summera matchen.

SÖNDERPLOCKAT

Risken finns dock att Färjestadens IBF blir sönderplockat till nästa säsong. Laget är nämligen inte tänkt att vara något representationslag utan istället länken mellan flicklagen och Färjestadens IBK:s a-lag.

– Jag har ingen rädsla just för det. Rädslan för mig är att man tittar kortsiktigt och försöker hitta en spets redan nästa år. Kan man styra skeppet mer långsiktigt och få en bredd vore det bra, säger Holmkvist och fortsätter:

– Jag tror man kan tappa ett par spelare som man ser kvalitéer i men som  inte får speltid om de går upp i IBK. Det är ett stort steg från att vara flicklagsspelare till att bli en färdig seniorspelare. De här tjejerna är på gång men det är en bra bit kvar.

”INTE HUNNIT TÄNKA”

En spelare som i allra högst grad bör vara aktuell för Färjestadens IBK nästa säsong är IBF-kaptenen Isabell Gustafsson. 17-åringen svarade för 19 mål under grundserien och ytterligare sju mål i kvalet.

Annons

– Det har varit så himla roligt med det här laget och allt har varit så bra hela säsongen, säger Gustafsson.

• Hur ser du på att eventuellt gå upp och spela i FIBK nästa säsong?

– Jag vill gärna spela under Tom. Annars beror det mycket på laget. Har man ett liknande upplägg som vi haft i år så går jag gärna upp och spelar i FIBK.

• Hur har ni snackat om division 2 inom laget?

– Det är inget vi tänkt på ens. Vi tog serien först och när det gick så bra fick vi helt plötsligt spela kval. Och nu när kvalet helt plötsligt är slut har vi inte hunnit tänka längre.

• Är du rädd att FIBF ska bli sönderplockat till nästa säsong?

– Jag tror det blir lite plock, men så kommer det alltid vara. Visserligen hoppas jag att allt blir kvar som det är. Vi har bra ledare och en bra trupp och har som sagt haft hur kul som helst i år.

FAKTA/

Färjestadens IBF–Väckelsångs IK 10–1 (4–1, 2–0, 4–0)

Målen: Isabell Gustafsson 3, Moa Nilsson 2, Emma Andersson 2, Linn Lundqvist, Lisa Christensson, Melinda Holmkvist.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons