Annons
Nyheter

Två SSL-klubbar jagar poängkungen

Nyheter • Publicerad 9 januari 2009

INNEBANDY, DIV 1

Marcus Johanssons framfart i Färjestadens IBK fortsätter väcka uppmärksamhet i innebandysverige.

Annons

Redan har tre klubbar, varav två från Superligan, kontaktat 19-åringen som gjort 33 poäng på säsongens 14 matcher för FIBK:en.

Egentligen handlade det aldrig om några Superligaklubbar skulle kontakta Marcus Johansson – utan snarare när lagen från landets högsta division – Superligan – skulle kontakta FIBK:ens poängkung.

Nu har de gjort det.

– Jag vill inte säga vilka klubbar det är men jag kan säga så mycket som att det är tre klubbar som har hört av sig – två från Superligan, säger Johansson.

Du vill inte säga vilka det är?

– Nej, det behåller jag nog för mig själv. Just nu ligger fokus på Färjestaden och årets säsong. Sedan får man fundera på sådant senare.

Vad har klubbarna sagt så här långt?

– De säger att de har ett intresse för mig och vill visa mig klubben och lite sådant. Precis som det brukar vara.

Tvåårskontrakt

Redan efter fjolårets säsong kontaktade FC Helsingborg samt Warbergs IC Johansson som dock valde att stanna hemma på Öland och skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Färjestadens IBK.

Annons

Pressen på 19-åringen har därför varit stor från hemmapubliken men med 33 gjorda poäng på 14 matcher finns det ingen som kan klaga.

– Det finns fler så kallade ”nyckelspelare” än mig. Många har tagit för sig mer i år än tidigare och blivit flera klasser bättre, säger Johansson.

– Men jag tycker det har gått ganska bra för mig och det har flutit på hyggligt under hela säsongen.

14 poäng

Men trots detta ser det ut som att FIBK:en bara kan drömma om att vinna serien i år. Med åtta omgångar kvar att spela och 14 poäng upp till såväl FBC Göteborg och Växjö IBK i toppen av tabellen så får nog Färjestaden istället koncentrera sig på att avsluta säsongen snyggt.

– Jag kan inte tänka mig att både Göteborg och Växjö tappar 14 poäng så att vinna serien är väl mer eller mindre kört. Men en topp 3-plats känns fortfarande möjlig. Vi tänker vinna de matcher som återstår och så får vi se hur långt det räcker. Vi hoppas självklart på att komma så högt upp som möjligt i serien.

Tre förluster

Först väntar Munka-Ljungby i dag på bortaplan. Och Färjestaden åker dit som ett av seriens formsvagaste lag med tre raka förluster i bagaget. Sätt till formkurvan är det bara Slätafly som är sämre med fyra raka förluster – en av dessa kom dock i sudden death.

– Munka-Ljungby är ett bra lag och det kommer bli en tuff match. Men det är bara att jobba på och hoppas man vinner matchen, säger Johansson.

– Vår formkurva är inget vi direkt tänker på – det gäller att hela tiden koncentrera sig på nästa match.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons