Annons
Nyheter

Trots locktoner från elitserien stannar Tove i Engelholm

Nyheter • Publicerad 30 april 2009

INNEBANDY, DIV 1

För två och en halv vecka sedan åkte Tove Johanssons FBC Engelholm ur elitserien. Men trots detta blir hon kvar i Skåneklubben.

Annons

– Som det ser ut nu blir jag kvar ett år till, meddelar Färjestadens IBK-produkten.

Den 13 april förlorade Engelholm kvalmatchen mot Skellefteå och därmed gick Skellefteå och Lockerud upp till elitserien, medan Engelholm åkte ner i division 1.

– Vi hade inte förväntat oss det i kvalet, men de två lagen vi mötte har ju spelat i elitserien innan och satsade på att komma gå upp igen, säger Johansson och fortsätter.

– Jag vet inte om det var underskattning eller vad det var mot Skellefteå i sista matchen, eftersom vi vann första matchen mot dem på bortaplan innan.

GOTLÄNDSKA ENDRE

En misslyckad säsong får man väl kalla Engelholms 2008/09, men för lagets nykomling från Öland har det gått bra. Under sin debutsäsong i landets högsta liga slutade hon på 36:e plats i poängligan med sina 20 mål och nio assist. Dessutom var hon delad femma i kvalspelets poängliga på fyra mål och totalt fyra poäng.

– Jag är nöjd med min egen säsong och tycker jag har gått framåt, men det var ju tråkigt att det gick så dåligt för oss, säger Johansson, vars debutsäsong gett eko i innebandy-Sverige.

Endre IF, som slutade sjua i elitserien och i årets slutspel åkte ut i kvartsfinal mot SM-tvåan Falun, kontaktade öländskan för ett tag sedan.

– Men då hade jag redan skrivit på för ett år till med Engelholm, säger Johansson och berättar att hon skrev på nytt kontrakt med Skånelaget innan degraderingen till division 1 var klar.

JOBB

Annons

Johansson går ut gymnasiet nu i vår och behöver ha ett jobb till hösten för att försörja sig. Kan inte Engelholm fixa det har hon rätt att lämna klubben.

– Om det löser sig att de kan fixa något jobb blir jag ju kvar, men annars blir det ju förmodligen hem jag flyttar, säger Tove med en liten ton av skånsk dialekt efter ett år i Ängelholm.

Broarna till gotländska Endre är dock inte brända för framtiden.

– Vi skulle hålla kontakten under säsongen, för de är nog intresserade även inför kommande säsonger.

VIKTOR LOVÉN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons