Annons
Nyheter

Triss i kvarnligor för Bemervik

Nyheter • Publicerad 15 mars 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Tre gånger har nu Anders Bemervik vunnit kvarnligan. Så att mottaga den symboliska tavlan från Ölandsbladet har han blivit van vid.

Annons

Ingen spelare i Färjestadens IBK var ens nära att hota årets suverän i Färjestadens IBK. 29 kvarnar plockade Anders Bemervik hem, vilket var nytt personbästa och tio fler än tvåan Simon Nilsson.

– Jag har betydligt mer rutin nu och drog nytta av att jag spelat i elitserien förut, säger Bemervik som säsongen 2003/04, då Jonas Nilsson plockade hem den allra första kvarnligan, spelade med Finspång i högsta divisionen.

– Hade jag inte spelat i Finspång den säsongen hade jag definitivt vunnit kvarnligan då med, utan tvekan.

ALLTID I FOKUS

Men att målvakten hamnar i fokus hos ett innebandylag är inte alltid så positivt.

– För mig är det ju roligt att jag får vara delaktig mer i spelet men jag hade hellre sett att vi som lag spelat bättre så jag hade haft mindre att göra. Jag hade hellre spelat en viktigare roll nu när slutspelet börjar. Dessutom är det väldigt jobbigt att ligga på topp varje match en hel serie. Visserligen strävar man efter det men alla vet att man inte kan göra det. Samtidigt har det varit ett väldigt utvecklande år för mig, säger Bemervik.

Du är inte rädd, nu när du skrivit på för ytterligare tre år, att spel i division 1 hämmar din utveckling?

– Nja. Det tror jag inte riktigt. Visst kan det vara så att jag får mindre att göra men det var en av sakerna som jag tänkte på när jag beslutade mig för att stanna.

Och landslagsplatsen?

– Den har jag ju aldrig haft. Men jag tyckte inte att närheten till landslaget var viktigare än mitt sociala liv och mina jobb. Jag trivs väldigt bra här i Färjestaden.

Annons

Hur mycket funderade du över landslagsplatsen?

– Landslaget har alltid varit ett mål men jag har inte funderat så mycket på det. Det var mest när det blev lite snack om det som jag tänkte på det.

INTE KOMBINERA

I samband med att ”Beme” skrev på för ytterligare tre år så avsade han sig även rollen som assisterande tränare.

– Det gick inte riktigt att kombinera så det kändes bättre att bara satsa på målvaktsspelet.

Fick målvaktsrollen stryk av att du var assisterande?

– Snarare tvärtom. Målvaktsspelet har alltid varit nummer ett och rollen som assisterande tränare har kommit lite i bakgrunden.

Hur ser fortsättningen ut för FIBK:en nu?

– Först ska vi vila ett tag. Det behöver vi efter att spelat innebandy året runt i nästan två år nu. I april drar vi igång med försäsongen och då blir det inte mycket med klubba och boll. Och vi hoppas ju självklart på att ta oss tillbaka. Om vi får behålla stora delar av truppen samt får in några nyförvärv så är det inte alls omöjligt. Men det krävs samtidigt mycket tur och hårt arbete – det kommer inte gå av sig självt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons