Annons
Nyheter

Tredje gången gillt för FIBK?

Nyheter • Publicerad 13 oktober 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Förlust i augusti. Kryss i september. Vinst i oktober? Ja, blir det helt enkelt tredje gången gillt för Färjestadens IBK mot FC Helsingborg?

Annons

– Den raden låter ju bra, men det kommer att bli en ruskigt tuff match, säger FIBK-tränaren Magnus Gustafsson inför dagens hemmamöte med skåningarna i superligans tredje omgång.

I augusti lirade de båda lagen en träningsmatch i Helsingborg, en tillställning som Skånelaget vann konfortabelt med 5–2. I september var det dags igen i Ligacupens gruppspel. FIBK bet tillbaka och hade ledningen långt in i kampen innan FCH lyckades kvittera och ta ledningen. När Helsingborg tog ut målvakten för att nå ett mål till, ett mål som hade betytt ett skånskt avancemang till kvartsfinalen, kvitterade Kim Nilsson.

TUFF, TUFF, TUFF

Färjestaden rusar in i Helsingborgsmatchen med två raka förluster i bagaget. Men inte mot vilken motstånd som helst, nej, de väntade nederlagen har kommit mot SM-ettan Warberg och tvåan Täby. Känns det därför som om Färjestaden nu har en jättechans när laget nu ”bara” möter en SM-kvartsfinalist från i fjol?

– Vi har ju satsat fullt mot Warberg och Täby, men visst kan nog killarna indirekt känna att det är skönt att ha klarat av två sådana matcher, säger coachen för att i nästa sekund tillstå att dagens motståndare är tuff, tuff, tuff att möta. Helsingborg är ett grymt bra lag, alla våra måste vara på topp för att vi ska vinna. Vi slår absolut ur underläge, vi har mycket kvar att bevisa, säger Magnus Gustafsson.

”BRA I SLOTTET”

Gästerna har det mesta till sitt förfogande. FCH har tillgång till rutin i form av alltid duktige Magnus Hallbäck med förflutet i Warbergs tidigare guldgäng. Peter Persson bidrar med storlek och backen är en av Sveriges bästa. Markus Gullstrand är strålande i slottet, vilket också resulterade i en blågul plats förra säsongen.

Lagkaptenen Magnus Anderberg är en hårt arbetande center och Helsingborg förfogar också över bländande teknik i ”Zorro-lirarna” Alexander Nede och Daniel Johnsson. Sist men inte minst måste även Linus Nordgren nämnas. Juniorlandslagsmannen, som jagats av Färjestaden, spås tillsammans med Kim Nilsson tillhöra svensk innebandys framtid.

Vad fruktar du mest, Magnus Gustafsson?

– De har individuellt duktiga spelare, men de är framförallt väldigt bra i slottet och i powerplay.

Annons

Vad krävs för en FIBK-vinst?

– Intelligens, disciplin och en otrolig inställning.

KOLL PÅ BLOGG-JONAS

Hur ser Helsingborg på matchen inför ett troligt fullsatt (1 200) Kalmar sporthall? Lagkaptenen Magnus Anderberg är ödmjuk inför uppgiften.

– Rykten säger att de har en bra hemmapublik, så det blir säkert jämnt och spännande, säger Anderberg, som dock har receptet för att vända hemåt med tre poäng.

– Vi måste vara disciplinerade framåt och förhindra deras kontringsspel. Där är de bra, jag tycker inte de är lika bra när de får etablera ett anfall.

FIBK:s kontringsspel ska hållas i schack genom att blogg-Jonas inte får mycket att jobba med.

– Jonas Nilsson är spelskicklig och vi måste se till att hålla honom så långt bort från vårt mål som möjligt, så att han inte kan slå de där avgörande passningarna.

Tips, Magnus?

– Det känns som om att vi är på rätt köl efter premiärförlusten, jag tror vi vinner med 6–3.

Annons

– Men Helsingborg är ett grymt bra lag, alla våra måste vara på topp för att vi ska vinna. Vi slår absolut ur underläge, vi har mycket kvar att bevisa. De har individuellt duktiga spelare, men de är framförallt väldigt bra i slottet och i powerplay.

DAVID WINBERG

Följ matchen direkt här på ÖB-webben...

Magnus Gustafssons startfemmor (i går)

Målvakt: Anders Bemervik.

Förstafemman: Klas Ivarsson, Andreas Löttiger – Jonas Elofsson, Jonas Nilsson, Kim Nilsson.

Andrafemman: Simon Nilsson, Christian Gunnarsson – Tobias Bengtsson, Mårten Palmefors, Marcus Johansson.

Tredjefemman: Martin Magnusson, Björn Nilsson – Mats Söderqvist, Johan Nilsson, Pontus Knutsson.

Bli dock inte förvånade om femmorna ändras till matchstart. Det har hänt förr och Magnus Gustafsson varnar själv för att ändringar kan komma att ske.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons