Annons
Nyheter

Tre poäng av Olle i seriefinal

Nyheter • Publicerad 31 januari 2006

INNEBANDYInnebandylivet leker för Olle Thorssell för tillfället.Först blev ölänningen uttagen till det svenska landslaget och i helgen blev backen matchhjälte, då hans Wiler-Ersigen slog tillbaka Alligator Malans med 5–1 i toppmötet i den schweiziska ligan.

Wiler-Ersigen återtog serieledningen i NLA efter hemmavinsten med 5–1 mot Alligator Malans i söndagens seriefinal.

Annons

Och Olle Thorssell var en högst bidragande orsak till viktorian.

Den spelskicklige backen spelade nämligen fram till två av lagets mål och satte dessutom spiken i kistan med sin 5–1-strut.

Skillnaden i toppmötet enligt Thorssell var spelet i numerärt överläge.

– Det brukar vara det som avgör matcherna när två bra lag möts och så var det definitivt nu, vi gjorde fyra mål i power play och släppte inte in något i box play.

”Extra tändvätska”

Från sin backplats spelade Olle fram till 3–1 och 4–1 med en man mer på banan och hans 5–1 kom också i numerärt överläge.

– Jag fick en diagonalpass och sköt direkt. Det var en bra träff och när bollen lämnade klubban kändes det som den skulle gå in, berättar en nöjd Olle.

Extra självförtroende i och med landslagsuttagningen?

– Ja, verkligen. Det fungerade som extra tändvätska och samtidigt var Malansmatchen en perfekt möjlighet att förbereda mig inför landskamperna, avslutar den 25-årige Färjestadensonen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons