Annons
Nyheter

Tillbaka i båset: Efterlängtad comeback av Tom Holmkvist

Nyheter • Publicerad 11 januari 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Färjestadens IBK ligger sist i superligan och behöver nu börja plocka poäng för att undvika degradering. I dag förstärkte klubben därför ledarstaben, då Tom Holmkvist gör en efterlängtad comeback i båset.

Annons

Tom Holmkvist kommer att vara assisterande tränare tillsammans med Magnus Nilsson och Anders Bemervik under Magnus Gustafsson för den resterande delen av säsongen.

– Ja, det blev så, konstaterar den före detta elitspelaren i handboll. Alla spelare ville det och styrelsen och föreningen, jag har fått förfrågan från samtliga. Och när jag har spelare och ledare bakom mig ser jag det här som en stor utmaning i livet. Och det känns som rätt läge att kliva in här, säger norrlänningen, vars privata situation nu också gjort det möjligt den en ny satsning bakom FIBK-bänken.

INGEN FRÄLSARE

Tom hade två framgångsrika säsonger som ledare för herrlaget mellan 2004-06 och han förstärkte även ledarstaben under elitseriekvalet i våras. Dessutom hoppade han in för en sjuk Magnus Gustafsson under hemmamatchen mot Jönköping den 10 november, en match Färjestaden vann på ett övertygande sätt.

Är du tillbaka som en frälsare nu?

– Nej, jag vill absolut inte kalla det så. Jag kan tillföra ett par nya saker och har ju jobbat med killarna i tre år, så jag känner ju dem.

Vad är det konkret du bidrar med?

– Motivation slår alltid klass, det är min grundtanke. Så vi kommer ha fullt motiverade spelare varje match, annars ser jag det som ett misslyckande för mig själv. Vinnarskallen har alltid varit min styrka, från att spela yatzy till elitserien. Jag vill alltid vinna.

NÖJDA TONER

Sportchef Mikael Svensson är mycket nöjd med att kunna knyta Tom till laget och säger följande i ett pressmeddelande från klubben.

Annons

– Tom tillsammans med Magnus och Magnus är en perfekt kombination som kommer att ge oss full fokus på alla delar i laget och de kommer att plocka fram den välkända FIBK-andan ur alla i laget.

Och även huvudtränare Magnus Gustafsson är givetvis nöjd med det stora respektingivande tillskottet.

– Med Tom tillbaka i ledarstaben får vi en vinnarskalle som har en unik förmåga att plocka fram det yttersta av gruppen och får gänget att jobba mot ett mål. Han har pondus och inger trygghet. Tillträdet gör också att jag tillsammans med ”Mankan” kan koncentrera oss mer på taktik och motstånd.

Tom kommer inta sin nya position redan till helgen och kommer vara med vid den TV-sända bortamatchen mot Helsingborg nu på måndag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons