Annons
Nyheter

Tillbaka hemma i Färjehallen

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2007

INNEBANDY, LIGACUPEN

Färjestadens IBK spelar som bekant säsongens hemmamatcher i Kalmar Sporthall. Men det gäller bara matcherna i Superligan. Kvällens kvartsfinal i Ligacupen spelas nämligen hemma i FIBK-borgen Färjehallen.

Annons

– Det känns helt fantastiskt för oss, säger en tänd FIBK-tränare i Magnus Gustafsson.

-----------------------------------------------------------------------

Följ matchen direkt här på ÖB-webben med start kl 19:00

(Gå in på SPORTEN och välj LIVEMATCHER)

-----------------------------------------------------------------------

Ja, ”Mr FIBK” ser verkligen fram emot Pixbo-mötet på Öland.

– Det här kommer lägligt för oss, säger han.

Hur menar du då?

– Ja, framförallt för vår utveckling. Vi behöver de här tuffa matcherna mot bättre lag. Vi lär oss mycket och blir bättre och bättre.

KVÄLLENS MOTSTÅND

Annons

Kvällens motstånd, Göteborgsgänget Pixbo, är en meriterad förening.

– De har en viss tradition i sitt spel. Det är mycket med ett tillslag och inkörda lösningar och sedan har de bollskickliga spelare, ett antal riktigt starka spelare, säger Gustafsson och syftar på de fyra landslagsmännen Daniel Dahl, Martin Dahlgren, Henrik Quist och Henrik Delborn.

– Sedan har de ytterligare spelare som knackar på landslagsdörren.

Svagheter då?

– Jag har inte sett dem på ett tag, så i dagsläget kan jag inte säga några, förutom att de är ojämna. Det har de varit de tre-fyra sista säsongerna. Men vi får förhoppningsvis se deras svagheter mot oss nu.

FIBK tog sin första superliga-seger i söndags, 4-3 borta mot Dalen, men sedan dess har det inte blivit så mycket innebandy.

– Vi sprang en mil i måndags kväll och var helt lediga i tisdags, säger ”Mange”, som igår kväll dock lät grabbarna känna på innebandybollen igen.

MÅNGA MATCHER

Startuppställningen var igår förmiddag inte alls spikad.

– Nej, den är inte på långa vägar färdig, säger Gustafsson och syftar på att laget för tillfället har många matcher att spela.

Annons

Med många matcher på schemat måste kanske vissa spelare vilas lite och frågan är om det satsas lika mycket på Ligacupen som på Superligan.

– Ja, utan att sända ut fel signaler så går ju SSL (Svenska Superligan) först för oss, i alla fall i år. Vi vill ju så klart gå vidare här också, men det är mer en bonus för oss. Vi har tre tuffa matcher på en vecka nu, så då måste man gå runt på lite spelare.

Långtidsskadade Viktor Liljeroth-Björnarås, som förväntas vara tillbaka i spel om någon vecka, kan inte vara med mot Pixbo. Lårskadade Mathias Lennström, som var tillbaka i träning igår kväll, kan däremot göra comeback om det vill sig väl.

VIKTOR LOVÉN

Inför kvartsfinalen Färjestadens IBK–Pixbo Wallenstam IBK

Kommentar: I Ligacupens första omgång vann Pixbo sin grupp, medan Färjestaden kom tvåa i sin. I Superligan ligger Pixbo femma med matchkvoten 1-2-1, medan Färjestaden ligger elva med 1-0-3. Lagen möts i ett returmöte i Skövde i slutet av november och efter den matchen vet vi vilket lag som får spela semifinal.

Startfemmor: Togs ut efter gårdagskvällens träning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons