Annons
Nyheter

Stöter Malin bort moderklubben?

Nyheter • Publicerad 5 oktober 2006

INNEBANDY, DIV. III fjol var hon med på Färjestaden IBK:s bänk en gång – men fick ej spela.Nu är Malin Wiberg tillbaka i Färjehallen.I Slätaflys dress...– Det ska bli väldigt kul! Samtidigt är det lite nervöst, men jag är mest taggad, säger 17-åringen inför derbydrabbningen redan i den första omgången.

Färjestaden tar sig alltså an lokalkonkurrenten Slätafly i öppningsrundan av division II. FIBK åkte onödigt ur ettan i fjol, medan Flyersdamerna byggde nytt och vann division III.

Annons

Tappat 56 pinnar

Öländskorna har dessutom tappat poängvapen i Jessica Stigson, Karolina Johansson och Elna Hägglund som bidrog med totalt 56 division I-pinnar, men samtidigt fått elitseriemeriterade Anna Erlandsson och duktiga keepern Frida Nordholm.

Forward

Torsåslaget kan räkna in två spännande hemvändare i poängmaskinen Kajsa Åkerman, lagkamrat i Ingelstad tillsammans med Erlandsson i fjol, och Emma Andersson.

Det är just dessa två som Malin Wiberg, med FIBK som moderklubb, till stora delar har kamperat ihop med under försäsongen.

– Jag kommer nog att spela forward mot Färjestaden, men jag vet inte riktigt om jag spelar med Kajsa och Emma på fredag.

Hur har försäsongen gått för dig?

– Jag har fått en fin start. Jag har kommit in bra i laget och lärt mig mycket, svarar hon.

Goda chanser

Malin Wiberg tillhör dessutom ungdomslandslaget i friidrottens mångkamp. Så är det friidrotten eller innebandyn som är nummer ett på prioriteringslistan?

Annons

– Det känns som om friidrotten är det, men jag satsar ändå 100 procent på innebandyn i år.

Och Malin tror att Flyersdamerna kan flyga högt den här säsongen.

– Våra chanser är väldigt goda om vi bara spelar vårt spel och har kul ihop.

Du är tillbaka i Färjehallen, får vi se något mål från din klubba?

– Vet inte, ett ska det bli i alla fall.

Tips?

– Jag tror vi vinner, men det blir riktigt tufft, avslutar Malin Wiberg – öländskan som inte verkar ha något emot att sänka FIBK i kväll.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons