Annons
Nyheter

SSG kan glömma kvalspel

Nyheter • Publicerad 23 januari 2009

INNEBANDY, DIV 5

Förra säsongen var SSG tvåa i division 5 östra utan att få chansen att kvala till division 4.

Annons

I år kan historien upprepas.

En andraplats i division 5 kommer nämligen inte innebära kvalspel i år heller.

Att något lag ska snuva Färjestadens IBF på seriesegern i herrfemman känns mindre troligt. Därför har de närmast jagande lagen kunnat sikta in sig på andraplatsen som kunde innebära kvalspel – så blir det dock inte.

Som Ölandsbladet skrev i torsdags så baseras upp- och nedflyttning i division 3 Småland på hur många Smålandslag som trillar ur division 2. Samma sak gäller även kvalspelet från division 5 – och som det ser ut i dagsläget kommer det inte bli något kvalspel.

Färjestadens IBF

För att tvåan i division 5 skulle få chansen att kvala till division 4 får som mest ett Smålandslag trilla ur division 2 – i skrivande stund ligger fyra lag från Småland under nedflyttningsstrecket. Att tre av dessa skulle klättra över strecket är föga troligt, vilket i sin tur innebär att det inte kommer bli något kval från division 5.

– Det suger ju, suckar SSG-tränaren Anders Florå när Ölandsbladet ringer och förklarar förutsättningarna för honom.

– Man hoppas ju alltid på att få kvala men av alla de gånger jag kommit tvåa i serien har det inte blivit något kval, så man fruktade väl att det skulle bli så här.

Finns det någon chans att nå Färjestadens IBF på förstaplatsen tror du?

– Det blir jäkligt tufft alltså. Men vi möter dem nästa söndag och då jävlar ska vi vinna mot dem. Vi var värdelösa i förra matchen då vi mötte Kalmar Södra (gårdagens match mot Jämjö spelades efter denna tidnings presslägning) men det var förmodligen för att alla går och tänker på matchen mot Färjestaden. Då kommer vi vara riktigt laddade.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons