Annons
Nyheter

SSG bestraffat

Nyheter • Publicerad 3 mars 2006

INNEBANDYSmålands Innebandyförbund beslutade att bifalla Jämjö IBK:s protest och därmed blev SSG IF av med de tre poäng man erhöll efter segern mot Jämjö.Eftersom SSG knep en poäng i den senaste omgången har poängavdraget dock ingen större betydelse för SSG, som redan säkrat kontraktet i division IV.

Det var efter matchen SSG-Jämjö den 3 februari som Jämjö IBK lämnade in en protest till förbundets tävlingskommitté.

Annons

– Jämjö IBK noterade att det i SSG:s lag fanns ett flertal spelare som är licensierade i annan förening än SSG, berättar förbundet på sin hemsida och fortsätter förklara.

Förlust med 5–0

– Jämjö IBK anser att SSG genom att nyttja spelare som är licensierade i andra föreningar brutit mot Smålands Innebandyförbunds regel 5 kap. 2§, alternativt enligt Svenska Innebandyförbundets regel Kapitel 3, §3.5 och skall enligt denna regel dömas enligt Kapitel 6, §6.3.

Tävlingskommittén beslutade att bifalla Jämjö IBKs protest och att Jämjö IBK skulle tilldömas seger i matchen med 5-0. SSG IF får tre poäng i avdrag och 0-5 i målskillnad från matchen, medan Jämjö IBK får tre poäng och 5-0 i målskillnad från matchen.

Logiskt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons