Annons
Nyheter

”Som kattens lek med råttan”

Nyheter • Publicerad 4 december 2007

INNEBANDY, DIV 3

Någonstans i den defensiva zonen har Borgholms IBK hittat vinnarstilen igen. Mot en ny tätare defensiv hade Fliseryds IBK ingenting att sätta emot i lördagens nykomlingsmöte.

Annons

– Det var lite som kattens lek med råttan, säger Borgholms tränare Jimmy Hultenius.

Med en del spelare borta i Borgholm fick hemmapubliken chansen att bekanta sig med några lite ovanare ansikten. In i förstafemman klev Johan Eneman, 18 år och debutant. Tre perioder senare hade debutanten samlat ihop tre poäng både till sig själv och till laget.

– Det var ganska nervöst innan matchen, erkänner Eneman, som dock kom över nervositeten snabbt.

Han presenterade sig med ett diagonalpass till Rasmus Helgerssons 2-0 mål i powerplay. Eneman hann med även att assistera Kristoffer Hultenius till dennes 5-1-mål i andra perioden innan han i tredje även fick avsluta Borgholms målskytte för dagen med sitt 9-3-mål. 9-4 blev slutresultatet.

– Det kändes som det här var vår match, menar Eneman.

ÖVERLÄGSNA

En annan som fortsätter att vara het i Borgholm är Jimmie Nilsson. Fyra poäng till mot Fliseryd gör hans poängskörd till 23 efter tio spelade matcher.

– Det har verkligen lossnat, både för mig och laget. Idag kändes det som att vi var överlägsna matchen igenom, säger Nilsson.

Något hans två tränare Jimmy Hultenius och Åke ”Pinnen” Petersson håller med om.

– Det var lite som kattens lek med råttan idag, det var odiskutabelt, säger Hultenius.

Annons

Ni mötte Fliseryd i division 4 förra året, är skillnaden större mellan lagen nu?

– Det känns som att vi är mer överlägsna i år. Vi har blivit ett år äldre, och de har blivit... ett år äldre, säger en leende ”Pinnen” med en anspelning på Borgholms unga lag respektive Fliseryds mer åldersstigna gäng.

BRA POWERPLAY

En annan del av spelet som Borgholm fick fart på i matchen mot Fliseryd var powerplayet. Tre mål på lika många utvisningar varav de två sista var Jimmie Nilsson-skott från nästan halva plan. När sedan 5-mot-5-spelet fungerade också hade inte Fliseryd en chans. Det stod 4-0 redan efter första perioden och matchen var avgjord.

– Vi hade bra tempo idag, vi hade pratat om att inte falla in i deras lite segare spel, säger Jimmie Nilsson.

Positivt var också att båda femmorna producerade framåt. Något som lär behövas om Borgholm ska fortsätta på den nyfunna vinstvägen.

MÅRTEN PALMEFORS

Borgholms IBK–Fliseryds IBK 9-4 (4-0, 1-2, 4-2)

Första perioden: 1-0 Robin Jansson (-), 2-0 Rasmus Helgersson (Johan Eneman), 3-0 Marcus Andersson (Jimmie Nilsson), 4-0 Jimmie Nilsson (Qasim Ahmad).

Andra perioden: 5-1 Kristoffer Hultenius (Johan Eneman).

Annons

Tredje perioden: 6-2 Jimmie Nilsson (Marcus Andersson), 7-2 Jimmie Nilsson (Qasim Ahmad), 8-2 Kristoffer Hultenius (Rasmus Helgersson), 9-3 Johan Eneman (Rasmus Helgersson).

Utvisningar, BIBK: Calle Berletin, 2 min.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons