Annons
Nyheter

Smaskig derbyseger för FIBK

Nyheter • Publicerad 20 november 2006

INNEBANDY, DIV. IIHerrarna i Färjestadens IBK krossade i onsdags Slätafly/SK med 13-4 i ett hett derby.Klubbens damer ville inte vara sämre, utan derbybesegrade i helgen CL/98 med 14-1.– En fantastisk insats, i dag var vi för bra för CL, jublar FIBK-coachen Mårten Andreasson efter matchen.

Färjestadens IBK var denna lördag hetare än CL när det gällde allting på planen från att rädda motståndarnas målchanser till att sätta sina egna. Dessutom gick man segrande ur nästan alla närkamper.

Annons

– Ja, det kändes redan på uppvärmningen, alla var väldigt fokuserade, men ändå inte överladdade som man kan vara när det är derby, säger fyramålsskytten Ulrika Helgesson.

Som tog tag i matchen omgående och tillsammans med kedjekompisarna Tove Johansson och Klara Rudman hade gett FIBK:en en ledning med 3-0 efter första perioden.

– Det kändes som att vi avgjorde i första perioden, sedan blir det lite Hawaii i andra perioden, snabbanalyserar ”Ulli”.

Drömstart i andra

Spiken i kistan satte Färjestaden annars under två och halv fantastiska minuter i inledningen av mittenperioden.

01.23 – Emelie Johansson drar upp ett dragskott i nättaket. 4-0.

01.58 – FIBK:s före detta poängdrottning Jessica Stigson, numera i CL, är nära att göra mål, men storspelande Frida Nordholm räddar och kastar sedan ut bollen till en frispelad Ulrika Helgesson som kontrar in 5-0.

02.29 – Susanne Gustafsson stänker upp en boll i nättaket. 6-0.

02.29 – Time Out begärd av CL.

Det var givetvis ett irriterat CL som samlades för Time Out, men CL-coacherna Johan Stäringe och Hans Engström försökte tända igång sina spelare genom bland annat orden ”Det kan svänga lika lätt åt andra hållet.

Annons

Det gjorde det dock inte. FIBK:en var tuffare och verkade ha mer vilja. Dessutom satte man även 7-0 innan den andra perioden var över.

Förödmjukad

Efter att ”The line of the day”, Helgesson-Johansson-Rudman, gjort både 8 och 9-0 blev Tove Johansson utvisad, varpå Jessica Stigson kunde sätta CL:s enda mål i powerplay, framspelad av ex-BIBK:aren Camilla Lindström.

Men Stigsons mål blev inte starten för någon upphämtning.

Istället gjorde FIBK:en två snabba mål för att döda en redan död match. Det var A-lagscomebackande Linn Nilsson som satte 10-1 och hon passade sedan på att avsluta målkalaset med att göra 14-1, båda gångerna framspelad av duktiga lagkaptenen Josefine Bengtsson.

Förnedrande 14-1 till FIBK alltså, trots att CL vann derbyts skottstatistik med 26-21.

– Det här var en förödmjukelse utan dess like, säger CL-coachen Johan Stäringe. Vi vinner skotten, men är inte bra bakåt i dag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons