Annons
Nyheter

Släkten är värst

Nyheter • Publicerad 10 oktober 2006

INNEBANDY, DIV. II– Jag tycker faktiskt att jag var rätt duktig…Så sa matchhjältinnan Malin Wiberg i blygsam ton efter att hennes Slätafly derbyslog Färjestadens IBK inför 371 åskådare – nytt rekord för daminnebandy i Färjehallen.

”Rätt duktig” var egentligen bara förnamnet för Malins prestation denna fredagsafton.

Annons

Wiberg, som i fjol inte platsade i Färjestadens division I-upplaga, såg otroligt inspirerad ut. Hon sprang förbi FIBK-backarna, smällde på i närkamperna – många gånger i kamp mot FIBK:s ånglok Tove Johansson – och skapade chanser.

Stora darren

De båda lagen bjöd annars på en hafsig och nervös inledning.

Det var inte många pass som hittade rätt adress och FIBK-spelarna såg ut att få stora darren så fort Slätaflys superstjärna Kajsa Åkerman rörde bollen.

Fenomenet var extra påtagligt vid 0–1-målet när Kajsa trampade in från sargen till slottet och helt ostörd kunde vispa in ett backhandskott bakom Frida Nordholm i hemmaburen.

– Vi blev lite tagna på sängen. Vårt spel var otydligt och tveksamt, säger FIBK-coachen Mårten Andreasson, som dock innan periodens slut fick se duktiga Josefin Nyberg kvittera efter ett fint anfall.

Tufft spel

I den andra akten fortsatte Wiberg att oroa sitt gamla lag med fina löpningar och tufft spel. Högerskytten hade en boll i stolpen och var sedermera hetast i en situation som resulterade i 1–2-målet efter en kontring.

Flyers visade störst tyngd och Torsåslaget vaskade också fram de bästa chanserna, men Frida Nordholm stod i vägen för samtliga försök.

Fridas FIBK spurtade starkt och kvitterade en andra gång genom en viljestark Tove Johansson-fullträff 44 sekunder innan den andra periodvilan.

Annons

– Vi gjorde ett underbart jobb, men brände en del lägen, sammanfattar Slätaflys tränare Johan Åkerman.

Jaga hela tiden

Färjestaden tog över i den tredje akten, men istället för en hemmaledning satte Sofia Eklund 2–3 efter nio minuter. Och trots att det var gott om tid kvar, så kunde inte öländskorna resa sig en tredje gång.

– Vi fick jaga hela tiden och det är jobbigt mentalt, säger Mårten Andreasson, som samtidigt gav laget en eloge för kämpainsatsen.

– Serien är lång och det är ingen katastrof att förlora mot Slätafly, förkunnar han vidare.

Glada miner

Och det var naturligtvis lyckliga miner i Flyerslägret efter derbyvinsten. Inte minst hos Malin Wiberg – forwarden som tillsammans med Kajsa Åkerman glänste hos gästerna.

– Det var verkligen skitkul att spela, vi spelade fantastiskt bra, säger en bubblande glad Malin.

Och hur vill du beskriva din egen insats?

– Jag tycker faktiskt att jag var rätt duktig, avslutar Wiberg i blygsam ton.

Annons

FAKTA/Färjestadens IBK –  Slätafly/SK IBK  2–3 (1–1, 1–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 Kajsa Åkerman (Emma Andersson) 7.00, 1–1 Josefin Nyberg (Susanne Gustafsson) 15.50.

Andra perioden: 1–2 Malin Wiberg (–) 9.55, 2–2 Tove Johansson (–) 19.16.

Tredje perioden: 2–3 Sofia Eklund (Annie Jerneng) 9.00.

Skott: 20–17 (7–7, 8–5, 5–5)

Utvisningar: –

Domare: Tomas Akthagen, Peter Jonsson.

Publik: 371.

Kvarnligan

Annons

3: Josefin Nyberg. Snabb och avig. Ser ut att ha tagit ett stort kliv framåt i år.

2: Frida Nordholm. Visst, Frida kanske skulle ha stoppat nån boll, men gjorde desto fler kvalificerade räddningar. Blir en tillgång.

1: Josefine Bengtsson. Aktiv och kvickare i steget än i fjol. Verkar ta det nyutnämnda lagkaptensjobbet på bästa sätt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons