Annons
Nyheter

Ska bli bättre framför kassen

Nyheter • Publicerad 20 oktober 2007

INNEBANDY, DIV 1 DAM

I dag kommer Tylösandstjejerna i Halmstads IBK på besök till Färjehallen. Och de kommer att mötas av tuffa FIBK:are framför sin Hallandsbur enligt Färjestadens IBK-coachen Johan Gustafsson.

Annons

– Ja, vi har jobbat på att bli bättre framför motståndarkassen, säger han.

Det har varit lite skador och sjukdomar i FIBK-lägret under veckan och ögonskadade reservmålvakten Ellen Stjernfeldt finns inte med på bänken i dag. Ulrika Helgesson har haft feber och Linn Nilsson har en fotskada, så de finns bara med som reserver mot Halmstad. Ett Halmstad som vunnit division 2 två år i rad och i våras äntligen fick ta steget upp i division 1.

”RUGGIGT BRA FÖRSTAFEMMA”

– Jag vet att de hade en ruggigt bra förstafemma förra året och de har bara tappat en spelare i den femman till i år, säger Gustafsson och fortsätter.

– De förlorade de två första matcherna, men nu har de kommit igång och vunnit två matcher, så de har säkert mycket självförtroende nu.

I Halmstads uppställning återfinns Färjestadens IBK:s före detta lagkapten, den i år 25-åriga backen Anette Karlsson, som lirade med FIBK:en mellan 1998-2003.

VIKTOR LOVÉN

Startuppställning Färjestadens IBK (3)–Halmstads IBK (4)

I mål: Frida Nordholm (Therese Trofast)

Första: Martina Claesson, Josefine Bengtsson, Hanna Johansson, Susanne Gustafsson, Emma Anderson.

Annons

Andra: Hanna Helgesson, Anna Erlandsson, Sara Nyström, Tove Johansson, Klara Rudman.

Tredje: Carolin Eriksson, Emelie Johansson, Josefin Nyberg, Karolina Johansson, Elna Hägglund.

Reserver: Sanne Sturesson, Ulrika Helgesson, Linn Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons