Annons
Nyheter

Sjukstuga bäddade för ”Lill-Knutsson”

Nyheter • Publicerad 2 december 2008

INNEBANDY, DIV 1

Han fick chansen.

Annons

Och han tog den.

– Jag är nöjd med min insats, kunde Mathias Knutsson lugnt konstatera efter Färjestadens IBK:s 4–3-seger över Linköpings IBK.

Först smällde Johan Nilsson av en baksida.

Sedan var Mats Söderqvist tvungen att kliva av på grund av den vadskada han drog på sig i matchen mot Engelholm.

Detta bäddade för att Mathias Knutsson, lillebror till Pontus, fick göra sin första riktiga match i Färjestadens IBK:s a-lag – och vilken succé det blev.

– Det var riktigt roligt. Tidigare har jag bara gjort några byten så det var skönt att man äntligen fick spela lite mer, säger 18-åringen som var totalt respektlös ute på planen och det var bara oturen som hindrade honom från att smälla in ett par bollar, säger ”Lill-Knutsson”

– Asså, det går ju inte att visa någon respekt ute på planen. Det är bara att köra på.

Fysisk spelstil

”Lill-Knutsson”, som i grund och botten är back, bildade anfallspar med Rasmus Helgersson – även han back – och duon satte det mycket viktiga 3–1-målet i den andra perioden. Först krigade den förstnämnde fram bollen tog sig mer eller mindre igenom ett par Linköpingsspelare och avlossade ett bra skott mot mål där sedan Helgersson slog in returen.

– Vi valde att spela med Mathias och Rasmus på topp eftersom de har en ganska fysisk spelstil. Vi hade ett par yngre killar som (Sebastian) Raun och ”Lillen” (Martin Willsund) på bänken som kanske är lite mer bollskickliga. Men vi kände att i en sådan här match behövdes det två fysiska spelare som stod upp mot Linköping, säger FIBK-tränaren Magnus Gustafsson.

Annons

”Lill-Knutsson” imponerade i sin första ”riktiga” match?

– Jag är inte alls förvånad, vi vet att Mathias har mycket i sig. Vi har testat honom som forward på ett par träningar nu och det är oftast lite lättare att komma in i spelet som forward än som back – det blir inte riktigt lika kostsam om man gör en miss.

Nagelbitare

Annars blev matchen en riktig nagelbitare där Färjestaden kan tacka Anders Bemervik att man plockade tre poäng.

Ex-FIBK:aren Mårten Palmefors gjorde 0–1 efter 38 sekunder (se separat artikel) men Färjestaden vände till 2–1 innan första periodens slut. I den andra perioden gjorde sedan de båda lagen varsitt mål och 1.12 in i sista satte Andreas Löttiger 4–2 till Färjestaden. Drygt fyra minuter senare reducerade dock Linköping, vilket följdes av ett massivt tryck från gästernas sida resterande del av matchen, vilket skottstatistiken 1–15 i sista perioden kan intyga.

– ”Beme” är grym i dag (läs lördags) och räddar väldigt mycket, säger Gustavsson som även fick se Bemervik göra säsongens svettigaste räddning med 13 sekunder kvar att spela. En snabb sidledspassning gav en Linköpingsspelare mer eller mindre öppet mål och med en liggande Bemervik var det bara för anfallaren att lägga upp bollen i nättaket. ”Beme” ville dock annat och slängde upp ett ben och sparkade undan bollen över målet.

FIBK lyckades sedan hålla undan och ta femte raka segern.

– Vi har tagit femton poäng på fem matcher nu och det märks i tabellen. VI äter sakta upp avståndet till lagen ovanför oss och kanske ska de som räknat bort oss börja tänka om lite nu, säger Magnus Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons