Annons
Nyheter

Simon tillbaka i FIBK-gänget

Nyheter • Publicerad 5 december 2008

INNEBANDY, DIV 1

Det har gått en vecka sedan han återvände till Öland. Tre träningar senare är han nu redo för att göra comeback i Färjestadens IBK.

Annons

– Det viktigaste är att vi vinner matchen, säger Simon Nilsson inför mötet mot Solfjäderstaden.

Färjestadens IBK hade det jobbigt under inledningen av säsongen när de flesta av fjolårets nyckelspelare lämnade laget för spel i andra klubbar. Man fick dock sakta men säkert upp farten och har nu fem raka segrar i söderettan. Och till helgens match mot Solfjäderstaden har en av fjolårets främsta återvänt – om än tillfälligt.

– Jag hoppas kunna hitta spelglädjen igen, säger Simon Nilsson som inför årets säsong lämnade FIBK:en för svenska mästarna Warbergs IC.

Misslyckande

Att tiden i Warberg så här långt kan ses som ett misslyckade för Nilsson är ingen hemlighet. Spelet har inte riktigt stämt och de senaste matcherna har han hamnat i Isac Karlssons frysbox utan någon speltid alls.

– Det var riktigt tungt. Man var inte sugen på att åka och träna och ville hellre bara ligga hemma och slappa, säger Nilsson.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när han för ett tag sedan fick beskedet att han skulle varslas från sitt arbete. Han begärde då självmant att bli utlånad till FIBK och komma hem till tryggheten i Färjestaden.

– Jobbet var inte det som avgjorde egentligen. Jag är i Warberg för spela innebandy och när det inte fungerar så fungerar inte något, säger Nilsson.

Känns det som att det blev för mycket på en gång för din del?

– Ja, kanske. Allt hände så fort. Du vet, flytta hemifrån och komma till en ny stad, ett nytt lag och lämna alla kompisarna där hemma. Så kanske att det gick lite för fort och blev för mycket på en gång.

Annons

Förstärkning

Nu är han som sagt hemma i Färjestaden igen och hoppas kunna hitta tillbaka till den form som en gång tog han till ett av världens absolut bästa lag. Och han kommer in i ett läge då Färjestaden verkligen kan behöva lite förstärkning då ett par skador oroar laget.

– Jag ska ju spela sex matcher med laget och det kommer bli ett par riktigt tuffa matcher då vi möter både Växjö och Göteborg. Sedan ska jag även spela derbyt mot Slätafly under den tiden jag är här, säger Nilsson.

Ska du spela forward eller back?

– Hehe... ska man säga det? Jag har tränat som forward och det lutar väl åt att jag kommer spela där mot Solfjäderstaden. Våra backpar har fungerat väldigt bra senaste tiden och då finns det ingen anledning att ändra på det.

Du har fått följa FIBK:en från sidan av planen nu. Hur var detta?

– Linköpingsmatchen var den första seriematchen jag såg. Och det var hemskt att stå vid sidan om – mycket värre än att spela själv. Som tur var var (Anders) Bemervik helt stört bra i den matchen.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons