Annons
Nyheter

Simon nöjd efter landslagsäventyr

Nyheter • Publicerad 15 november 2006

INNEBANDY, EURO FLOORBALL TOURFärjestaden IBK:s hårdskjutande back Simon Nilsson gjorde i helgen landslagsdebut i U19-tröjan när Sverige enkelt tog hem Euro Floorball Tour i Finland.– Det kan inte bli så mycket bättre, sammanfattar Simon sin egen insats i turneringen.

Simon, ett år ung i landslaget, fick förtroende att bilda backpar tillsammans med Karlstad IBF:s Daniel Falk i förstafemman – en femma där även klubbkamraten Kim Nilsson lirade forward.

Annons

Utskåpning

Och ölänningarnas blågula lag gick igenom turneringen som en ångvält.

I fredags besegrades Tjeckien med 14–4, i lördags slogs Schweiz tillbaka med 18–3 och i söndags trycktes Finland tillbaka i skoskaftet med siffrorna 15–6.

– Det var en riktig utskåpning mot finnarna. Vi gjorde sex mål på våra sex första skott och deras målvakt gick av efter 2.35 i den första perioden..., berättar Simon.

Simon Nilsson, som i FIBK lirar bredvid Christian ”Gunte” Gunnarsson, trivdes med sin nye backpolare Falk.

– Han är riktigt bra och skötte det mesta av uppspelen, berättar Simon.

Vem är bäst – Falk eller ”Gunte”?

– Ingen kommentar, hehe!

Fyra assist

För Simon och Kim Nilsson, som bidrog med fyra assist i vinstmatchen mot Finland, drar allvaret snabbt i gång igen – och det redan i morgon.

Annons

Då står nämligen Slätafly för motståndet i söderettan inför fullsatta läktare i Kalmar sporthall.

– Det ska givetvis bli riktigt kul att spela den matchen, avslutar Simon Nilsson.

FAKTA/Sverige – Finland 15–6 (7–1, 3–3, 5–2)

Öländska poäng: 1–0 Joel Kanebjörk (Kim Nilsson), 5–0 Joel Ljungberg (Kim Nilsson), 11–4 Jonas Adriansson (Kim Nilsson), 15–6 Tobias Nilsson (Kim Nilsson).

Sverige – Schweiz 18–3 (6–0, 8–1, 4–2)

Öländska poäng: 12–1 Tobias Nilsson (Simon Nilsson).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons